Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Βγάλτην φτηνά, μπορείς.

Οι περισσότεροι από σας ίσως δεν θυμάστε αυτό το ποστ, στο οποίο περιέγραφα τις εμπειρίες μου από το ηλεκτρονικό shopping. Το παρόν ποστ λοιπόν αποτελεί συνέχεια εκείνου, αν και με ελαφρώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να αυξάνονται και να πληθύνονται διάφορα sites προσφορών και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από σας το έχετε πάρει χαμπάρι. Μιλάω για sites τύπου Groupon, από τα οποία έχω σημειώσει περίπου 40 τον αριθμό.

Πως λειτουργούν λοιπόν αυτές οι προσφορές;
Κάθε λίγες μέρες, βγαίνει σε κάθε site μια προσφορά. Οι προσφορές είναι συντριπτικά περισσότερες για την Αθήνα, αισθητά λιγότερες για την Θεσσαλονίκη και πολύ λιγότερες για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός, οι προσφορές για την Θεσσαλονίκη και την επαρχία όλο και πληθαίνουν, αρκετά ενθαρρυντικό μπορώ να πω.

Οι προσφορές που ανεβαίνουν αφορούν εκπτώσεις της τάξης άνω του 40%, συνήθως. Βέβαια, οι εκπτώσεις δεν αφορούν σε όλα τα προϊόντα που πουλάει ο εκάστοτε επιχειρηματίας, αλλά σε κάποια συγκεκριμένα. Προφανώς, ο επιχειρηματίας δίνει στον καταναλωτή την ευκαιρία να τον δοκιμάσει μια φορά σε χαμηλή τιμή, έτσι ώστε να τον προτιμήσει στο μέλλον. Κάτι σαν στοχευμένη διαφήμιση μου κάνει.

Κάθε προσφορά έχει ημερομηνία λήξης. Αν π.χ. ανέβει σήμερα μια προσφορά, μπορείς να την αγοράσεις μέσα σε 24, 48 ή 72 ώρες. Δεν είσαι όμως υποχρεωμένος να κάνεις χρήση της προσφοράς τόσο σύντομα, αλλά σου δίνεται ένα περιθώριο, συνήθως 3 μήνες. Πρέπει να προπληρώσεις την προσφορά μέχρι την μέρα και την ώρα που αυτή λήγει. Αν δεν κάνεις χρήση της προσφοράς, απλά χάνεις τα λεφτά σου. Για αυτό, καλό είναι να προσέχεις τι αγοράζεις, και κυρίως, πότε λήγει η προθεσμία που μπορείς να κάνεις χρήση της προσφοράς.

Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις την προσφορά που σε ενδιαφέρει, φρόντισε να διαβάσεις καλά τους όρους της. Όταν σιγουρευτείς ότι σε καλύπτουν οι όροι της προσφοράς, αγόρασε την. Όταν λήξει η προσφορά, θα σου έρθει στο email σου ένα κουπόνι σε μορφή pdf συνήθως, το οποίο θα εκτυπώσεις και με αυτό θα πας στο κατάστημα για να κάνεις χρήση της προσφοράς. Συνήθως, πρέπει να επικοινωνήσεις από πριν με το κατάστημα, να τους πεις ότι είσαι κάτοχος εκπτωτικού κουπονιού και να κλείσεις ραντεβού μαζί τους. Πας, τους δίνεις το κουπόνι και παίρνεις αυτά που περιγράφει.

Στο τέλος, θα πρέπει να πάρεις απόδειξη για το σύνολο των χρημάτων που έχεις δώσει, τόσο στο εκπτωτικό site για να αγοράσεις το κουπόνι, όσο και στο μαγαζί, αν πήρες κάτι παραπάνω που δεν προβλεπόταν από την προσφορά.

Εμείς λοιπόν, το τελευταίο 4μηνο, έχουμε φάει πολλές φορές με 10€ το άτομο, έχω κάνει βιολογικό καθαρισμό στο αυτοκίνητο με 30€ (ενώ κανονικά κάνει γύρω στα 100), και άλλα πολλά.

Αν με ρωτήσετε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα σας πω πως στην πλειοψηφία τους ήταν πάρα πολύ καλή και σίγουρα, άξιζε τα λεφτά που δώσαμε. Τα μαγαζιά από τα οποία δεν μείναμε ευχαριστημένοι, ήταν πολύ λίγα και κυρίως τον πρώτο καιρό που ξεκίνησαν αυτές οι προσφορές.

Για να κλείσω, ιδού μια λίστα με τα εκπτωτικά sites που έχουμε βρει. Αν κάποιος ξέρει κάποιο άλλο, ας μου το πει :)

http://www.easybuys.gr/index.php
http://www.megaoffer.gr/
http://www.clickdeal.gr/subscribe.php
http://www.kingdeals.gr/index.php
http://www.group-power.gr/index.php
http://edeals.gr/
http://www.genie4u.gr/index.php
http://www.letsdeal.gr/
http://www.shopfreedeals.gr/
http://www.stardeals.gr/welcome.html
http://www.crazy-offer.gr/index.php
http://www.petdeals.webpet.gr/
http://www.dreamdeals.gr/
http://www.beautyndeals.com/index/
http://www.idealdeal.gr/main/index.php
http://www.superdooper.gr/
http://www.deals365.gr/intro.php
http://www.crazydeals.gr/index.php
http://www.kouponiafree.gr/
http://www.greatdeals.gr/
http://www.mysales.gr/
http://prolaveto.com/
http://www.musthave.gr/index.php
http://www.luckyday.gr/
http://www.livesmart.gr/
http://www.kerdopolis.gr/?page=home
http://www.grandsales.gr/
http://www.dealicious.gr
http://www.livedeal.gr/
http://www.elapare.gr/index.php
http://www.spread-it.gr/displayITM1Flash.asp?ITMID=4
http://www.tsoonami.gr/newsletter.aspx
http://www.bidster.gr/?type=all
https://www.discountmall.gr/
http://www.nethall.gr/
http://www.livemycity.gr/
http://www.groupon.gr/
http://www.goldendeals.gr/
http://deals.skroutz.gr/

7 σχολίασαν...:

next_day είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το πόστ!
Κι εγώ έχω κάνει αρκετές φορές χρήση προσφορών... όπως και πολλοί άλλοι γνωστοί μου... το άσχημο είναι ότι τελικά δεν επιστρέφουμε στην εκάστοτε επιχειρηση.....
την καλημέρα μου!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Έχουν κάνει χρήση διάφοροι φίλοι μου αλλά θεωρώ τον όλο τρόπο διαφήμισης λάθος.Κι αυτό γιατί όπως λέει κι η next day οι περισσότεροι κάνουν χρήση της προσφοράς και δεν επιστρέφουν στην επιχείρηση απλούστατα διότι αν είχαν την οικονομική δυνατότητα δεν θα είχαν ανάγκη την προσφορά.

Lina είπε...

εμείς πάντως σε κάποια μαγαζιά μάλλον θα ξαναπάμε!

Η παγίδα, για εμε΄να, έγκειται στο ότι είναι πιθανόν να ξεφύγεις και να αγοράζεις πράγματα που ουσιαστικά δεν τα ήθελες.

Sourotiri είπε...

Εμένα πάλι δεν με ενδιαφέρει και τόσο αν ο τρόπος της διαφήμισης είναι λάθος, άσχετα αν όντως σε κάποια μαγαζιά θα ξαναπάμε :)

Armenoui K.S. είπε...

Βασικά εγώ έχω πάρει πολλά κουπόνια και τα περισσότερα με άφησαν αρκετά ικανοποιημένη.
Προτίνω το http://www.tsibato.gr/ όπου συγκεντρώνει όλες τις προσφορές από όλα τα site για να ψάχνεις ότι καλύτερο στην πόλη σου! Εχω και το application που είναι free στο iphone! :):):)

Ανώνυμος είπε...

Πολύτιμη Info έχεις σήμερα σουρωτήρι! Ξέρεις τι μ΄έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ, τώρα με την κρίση? Πόσα πράγματα κατάφερα να κόψω ως μη σημαντικά και πόσο πιο φτηνά βρίσκω άλλα, αντικαθιστώντας τα πιο ακριβά. Και για πρώτη ίσως φορά αναρωτιέμαι με ουσιαστικό τρόπο: το τάδε με συμφέρει? είναι value for money? kok

ka8y είπε...

Εγώ για φαγητό δεν έχω πάει ποτέ, αλλά είχα πάρει 3 κουπόνια για νύχια (οπότε οταν έχω κανα γάμο πάω και τα φτάχνω) και επίσης έχω τρελαθεί στο φτηνο rafting!!!