Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Δύο θάνατοι και μισός.

Τρία γεγονότα με χρονολογική σειρά:

Νεκρός έπεσε στο κέντρο της Αθήνας από τις μαχαιριές αγνώστων ένας 44χρονος άνδρας την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο.
"Μαχαίρωσέ τον, έχει κάμερα."

"Τα μουνιά, έχουν γεμίσει την Ελλάδα μας, μας παίρνουν τις δουλειές και μας σκοτώνουν. Μαχαίρωσέ τον, είναι ξένος".

"Με μένα θα τα βάλεις ρε μπάσταρδε διαδηλωτή, αριστερέ του πούτσου, εσύ και οι όμοιοι σου έχουν φέρει την χώρα ως εδώ. Φάε δέκα ανάποδες με το γκλομπ, για να μάθεις".


Σε εποχές που η ανέχεια πραγματικά μαστίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών της χώρας, πολύ φοβάμαι πως τα παρόμοια με τα παραπάνω σκηνικά όλο και θα αυξάνονται.

Δεν μπορώ να καταλάβω κανέναν, ούτε τα αρχίδια που σκότωσαν τον άντρα της ετοιμόγεννης, ούτε τους σκατοκέφαλους που σκότωσαν τον μετανάστη, ούτε τους κωλόμπατσους που έστειλαν σε κώμα τον διαδηλωτή. Είναι όλοι τους πεπεισμένοι, είμαι σίγουρος για αυτό, ότι είχαν δίκιο.

Η βία φέρνει βία. Και όταν είσαι πεπεισμένος ότι νομιμοποιείσαι να ασκήσεις βία σε κάποιον άλλο, όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα γενικότερα, τόσο πιο έντονα θα την ασκήσεις. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Μαζί με την οικονομική κατάρρευση της χώρας, έχουμε χίλιες δυο ακόμη καταρρεύσεις. Δεν είναι ότι μας τελείωσαν τα λεφτά, αυτό γίνεται σε κάθε καπιταλιστικό κράτος. Είναι ότι τρέφαμε την αξιοπρέπεια μας με αυτά, και τώρα που τελειώνουν τα χρήματα, νιώθουμε όλοι ταπεινωμένοι. Και μας φταίνε όλα και όλοι (οι άλλοι). Και κάπου πρέπει να ξεσπάσουμε.

Ο μετανάστης σε αυτόν που κρατάει κάμερα, ο χρυσαυγίτης στον μετανάστη, ο μπάτσος στον διαδηλωτή. Από την μια μεριά αυτοί που σιχαίνονται, και από την άλλη μεριά δυο νεκροί και μισός.

Τα έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας. Αυτοί είμαστε σαν λαός, αυτά μας αξίζουν.

Και μη χειρότερα.

5 σχολίασαν...:

Ex Estrella είπε...

Και μη χειρότερα...δεν λές τίποτα.

mahler76 είπε...

η φτώχεια και η πείνα είναι κακός σύμβουλος. Έχουμε να δούμε πολλά χειρότερα ακόμη.

ephee είπε...

Sourotiri, μην τσιμπάς. Αυτά γίνονται εδώ και χρόνια. Όλα αυτά. Τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια των πολιτικών με τσατσά τα ΜΜΕ, επιζητούν την προσοχή μας εκεί. Το ότι είμαστε άβουλος λαός από κάποιους θεωρείται επιτυχία.

xristin είπε...

Καλά τα λές.
Θα μπορούσε όμως αυτή η δύσκολη εποχή αντί να μας αποσυντονίσει και να μας δημιουργεί θυμό να μας δημιουργήσει μια διάθεση για ξεκαθάρισμα με το παρελθόν και διάθεση για νέο ξεκίνημα.
Γιατί πρέπει το νέο να είναι η βία και όχι η δημιουργικότητα;
Φαίνεται συνηθίσαμε να τρεφόμαστε και να χαϊδευόμαστε από τον κρατικό μηχανισμό που όταν κάποια στιγμή σταμάτησε να μας προσφέρει τα αυτονόητα για μας αγαθά και υπηρεσίες τα πήραμε κρανίο,γιατί δεν έχουμε μάθει από την μεταπολίτευση και μετά να ζούμε μόνοι με τις δικές μας δυνάμεις.
Και τώρα μας φταίνε όλα και όλοι.

Ανώνυμος είπε...

:(((