Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Σόμπα Pellets: Οι πρώτες εντυπώσεις.

Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φτάσει στα ύψη (πόσο κλισέ!!!), αποφασίσαμε να βάλουμε στο σπίτι σόμπα Pellets. Επειδή πριν να βάλουμε δεν βρήκαμε κανέναν που να το έχει δοκιμάσει, παρά μόνο τις διαφημίσεις των εμπόρων, είπα να κάνω αυτό το post, μπας και διαφωτίσω κανέναν που το ψάχνει. Δεν πρόκειται για διαφημιστικό κείμενο, ούτε για επιστημονική ανάλυση. Απλά καταθέτω την εμπειρία μου.

Τι είναι το Pellets;
Φανταστείτε πολύ μικρά κομματάκια συμπιεσμένου ξύλου, σαν κοντόχοντρα σπίρτα σε μέγεθος. Είναι πιο αποδοτικά από το ατόφιο ξύλο, τουλάχιστον η αναλογία βάρος - ζέστη στα Pellets είναι καλύτερη. Η σόμπα Pellets είναι μια σόμπα που καίει αποκλειστικά και μόνο τέτοια κομματάκια. Υπάρχουν διάφορες σόμπες στο εμπόριο, εμάς μας είπαν ότι οι Ιταλικές είναι καλές και Ιταλική πήραμε. Εκτός από την χώρα προέλευσης, υπάρχουν και κατηγορίες αναφορικά με την ισχύ της κάθε σόμπας (μικρό σπίτι-μικρή ισχύς, κτλ).

Πόσο καίει;
Η ποσότητα των Pellets που θα κάψεις είναι ανάλογη με 2 παράγοντες: Πρώτον, σε ποια ισχύ θα καίει η σόμπα (η κλίμακα είναι από το 1 ως το 5) και δεύτερον, πόσες ώρες την ημέρα θα την έχεις ανοιχτή. Εμείς, για το σπίτι μας που είναι μικρό (περίπου 40-45 m²) καίμε περίπου 15 κιλά σε 3 με 3,5 μέρες, δηλαδή κάπου 4,5 με 5 κιλά την μέρα.

Πόσο κοστίζει η σόμπα και πόσο η καύσιμη ύλη;
Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι μια καλή έρευνα αγοράς είναι επιβεβλημένη πριν την αγορά της σόμπας. Πέρα από την τιμή της σόμπας, πρέπει να προσέξετε και να διευκρινίσετε αν αυτή η τιμή περιλαμβάνει και άλλα κόστη, όπως ΦΠΑ, εργατικά-περαστικά, μεταφορικά, κτλ.

Η τιμή που βρήκαμε εμείς λοιπόν, από έμπορο και μάστορα γνωστό, για το μικρότερο (σε διαστάσεις και ισχύ) μοντέλο είναι 1500€ τελική τιμή με όλα μέσα. Από όσο έκανα έρευνα αγοράς όμως γενικά, καταλήγω ότι δύσκολα θα βρει κανείς σόμπα με κάτω από 1700€.

Τα Pellets πωλούνται σε τσουβαλάκια των 15 κιλών. Το κάθε τσουβαλάκι κοστίζει 3,5 με 4€ (τιμές που έχω βρει εγώ ως τώρα), αν και, όταν δοκιμάσαμε ένα τσουβαλάκι των 3,5€ διαπιστώσαμε ότι η ποιότητά του και η αποδοτικότητά του ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν των Pellets των 4€. Άρα, το κόστος μας για θέρμανση ανά ημέρα βγαίνει περίπου στο 1,30€ ή 40€ τον μήνα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της:
-Πρώτον και κυριότερο, το οικονομικό!!! Ειδικά εμείς οι Βόρειοελλαδίτες, ξέρουμε τι σημαίνει το κόστος του πετρελαίου, με τα κρύα που έχουμε κάθε χειμώνα. 40€ τον μήνα για θέρμανση είναι ένα ποσό που δεν θυμάμαι πότε είχα ξανακούσει. Αν υποθέσουμε ότι μια μέση οικογένεια πληρώνει 100€ τον μήνα για θέρμανση, κερδίζεις 60€ κάθε μήνα. Σε λίγα χρόνια η απόσβεση γίνεται από μόνη της.

-Ανεξαρτησία. Την ανοίγεις όποτε θες, την κλείνεις όποτε θες, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται σε αρκετές οικοδομές με κεντρική θέρμανση.

-Ζέστη! Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική θα έλεγα!

-Αποσύνδεση από την αγωνία για την τιμή του πετρελαίου. Δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι μπορείς να γράψεις στα παπάρια σου κάθε αύξηση που συνεχώς γίνεται στο πετρέλαιο. Ας πάει να ανέβει όσο θέλει :Ρ

Μειονεκτήματα:
-Πιάνει επιπλέον χώρο, περίπου ένα τετραγωνικό μέτρο.

-Πρέπει να είναι κοντά σε εξωτερικό τοίχο για να βγαίνει το μπουρί έξω.

-Πρέπει να έχεις αποθηκευτικό χώρο για τα Pellets (ή το κουράγιο κάθε τρεις και λίγο να κουβαλάς 15 κιλά στο σπίτι σου).

-Θέλει καθημερινό καθάρισμα (μια διαδικασία που δεν παίρνει πάνω από 10 λεπτά βέβαια, αλλά και πάλι).

-Δεν πιστεύω ότι κάνει δουλειά σε σπίτια με πολλούς ξεχωριστούς χώρους. Όσο κι αν το σπίτι σου είναι 80 m², ακόμη κι αν πάρεις την ανάλογης ισχύος σόμπα, αν το σπίτι σου έχει χωλ, δωμάτια και δωματιάκια, αποθηκούλες και 'γω δεν ξέρω τι άλλο, η ζέστη δεν θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα παντού. Το βλέπω και στο δικό μας σπίτι, που είναι σχετικά ενοποιημένοι οι χώροι του, ότι μια ανεπαίσθητη διαφορά την έχει το ένα δωμάτιο από το σαλόνι (με ανοιχτές τις πόρτες εννοείται). Έτσι, ή θα χρειαστείς να πάρεις δεύτερη σόμπα, ή θα πρέπει να διαλέξεις καλά το δωμάτιο που θα την βάλεις και το πού θα κοιτάει. Αυτό όμως είναι προσωπική μου άποψη που γεννάται από την λογική μου, δεν το έχω δει να συμβαίνει.

-Δίπλα/μπροστά στην σόμπα η ζέστη είναι ανυπόφορη. Αν τοποθετήσεις την σόμπα με προσανατολισμό να σε φυσάει σε μέρος που κάθεσαι συχνά (στον υπολογιστή σου για παράδειγμα) και σε απόσταση μικρότερη του 1 μέτρου, άλλαξε μέρος :)

Ιδού και μερικές φωτογραφίες, για να πάρετε μια γεύση:

Κάπως έτσι λοιπόν είναι μια σόμπα Pellets. Οι διαστάσεις της είναι περίπου 1 μέτρο ύψος, 40 εκατοστά πλάτος και άλλα τόσα βάθος. Εδώ την βλέπετε σε λειτουργία.


Αυτός είναι ο πίνακας ελέγχου της σόμπας (το φωτεινό πινακάκι δεν φαίνεται καλά λόγω του flash της μηχανής, μην ψαρώνετε). Από εδώ ρυθμίζεις την καύση (στα δεξιά, σε κλίμακα 1-5), τον ανεμιστήρα (αριστερά, σε κλίμακα 1-5), τον προγραμματισμό της σόμπας και γενικά όλες τις λειτουργίες.


Εδώ είναι το δοχείο της σόμπας που παίρνει τα Pellets. Χωράει περίπου 7 κιλά, το μισό δηλαδή τσουβαλάκι περίπου.


Και αυτό είναι το εξωτερικό μπουρί, για να βγαίνει το περιττό αέριο της καύσης.

Αν σε αυτό το κείμενο πέσει κάποιος από το Google, ψάχνοντας πληροφορίες για τις σόμπες Pellets, και δεν ικανοποιηθεί από την περιγραφή, ας αφήσει ένα σχόλιο ή την ερώτηση του ακόμη και ως ανώνυμος ή ας στείλει ένα email στο sourotiri παπάκι gmail τελεία com.

158 σχολίασαν...:

mahler76 είπε...

πρώτη φορά το ακούω αυτό! ενδιαφέρον.

Crazy Tourists είπε...

Έτυχε πριν λίγες μέρες να δω ένα ντοκιμαντέρ στη nova (δε θυμάμαι σε ποιο κανάλι) για το πώς δουλεύουν οι σόμπες με pellets και ξύλο και γενικά για τα χαρακτηριστικά τους! Εντυπωσιάστηκα να σου πω την αλήθεια! Αλλά ανρρωτιόμουνα πόσο συμφέρουσες οικονομικά θα είναι στην Ελλάδα!

Τρελοτουρίστρια

Ανώνυμος είπε...

πουσαι αρχοντα, στη φερανε λιγο !
Με αυτό το μπουρί θα καπνισεις τα ντουβαρια απέξω !
Πρεπει να σηκώσεις μπουρί ως την ταράτσα !

Sourotiri είπε...

mahler76, ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ διαδεδομένο ;)

Crazy Tourists, ε ορίστε, τώρα ξέρεις και με τιμές και με στοιχεία, είδες τι καλό σου κάνει το Sourotiri's Place, ε; :Ρ

Ανώνυμε, πού'σαι άρχοντα, το καυσαέριο που βγάζει δεν είναι σαν του αυτοκινήτου ή της ξυλόσομπας, είναι πολύ πιο καθαρό, χώρια που είμαστε μονοκατοικία :)

ria είπε...

καλέ ευτυχώς που εξηγείς τι είναι. νόμιζα ότι έκανες πλάκα όταν είδα τον τίτλο της ανάρτησης.
μαγειρεύεις κιολας πάνω στη σόμπα;

αλλά δεν κατάλαβα τι είναι τα ξύλα αυτά. και πως τα παίρνει και τα καίει; βάζεις τα 7 κιλά και σε δυο μέρες ξαναγεμίζεις;

Sourotiri είπε...

Ria, όχι, δεν μαγειρεύω, μιας και στο πάνω μέρος της σόμπας δεν αναπτύσσεται τόση θερμότητα :) Και όσο για τα πέλλετς, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, φαντάσου κοντόχοντρα σπίρτα, τα πουλάνε έτοιμα στο εμπόριο. Ναι, τα βάζω στο δοχείο τους και όταν δω ότι θέλουν συμπλήρωμα, ξαναβάζω :)

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ κατατοπιστικός. Καλώς επέστρεψες!

Voutyro είπε...

Από ότι μου είχαν πει μια εποχή που το ψάχναμε οικογενειακώς, λέει ότι το κάθε κομμάτι πέλετ αφήνει όλα κι όλα 25γρ στάχτη, ισχύει κάτι τέτοιο;

Ανώνυμος είπε...

σε συγκριση με το πετρελαιο συμφαίρει, σε συγκριση με τις σόμπες υγραερίου;

Sourotiri είπε...

newagemama, καλώς σας βρήκα :)

Voutyro, η στάχτη που θα σου βγάλει είναι ανάλογη με την ποιότητα του κάθε πέλετς που θα βάλεις στην σόμπα. Όσο καλύτερο είναι το υλικό, τόσο λιγότερη η στάχτη. Για γραμμάρια και τέτοια δεν ξέρω, το θέμα είναι ότι θέλει κάθε μέρα καθαρισμό :)

Ανώνυμε, πάνω κάτω τα ίδια λεφτά έβγαιναν.

zouri1 είπε...

νομιζω οτι μολις αυξηθει η χρηση σε περεισσοτερα νοικοκυρια,θα αυξηθει η τιμη της καυσιμης υλης,για να φτασει στο -20% απο το πετρελαιο,που ειναι και το αεριο.
Θα πεσει ομως η τιμης της σομπας ,γυρωστα 1200.Οποτε θελεις για αποσβεση 5 χρονια περιπου.Και ολα αυτα γιατι δεν υπαρχει κρατος που υποχρεωτικα πρεπει να εγγυηθει την θερμανση των πολιτων του.

sam είπε...

εχω βαλει κι εγω σομπα πελλετ πριν λιγες μερες και ειμαι πολυ ικανοποιημενη απο θεμα ζεστης και οικονομιας, το καθαρισμα... καλομαθαμε στα ευκολα και ειναι λιγο μπελας. θελω να σε ρωτησω ομως αν βγαζει μυρωδια καμμενου ξυλου. Μερικες φορες ειναι πολυ εντονη η μυρωδια σαν να καιω ξυλο στη μεση του δωματιου.

Sourotiri είπε...

sam, περίπου 1 στις 5 φορές υπάρχει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά, αλλά μόνο τα πρώτα 10-15 λεπτά της καύσης, ακόμη και τότε μετά η μυρωδιά φεύγει!

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ρωτήσω αν καίει ηλεκτρικό ρεύμα για την λειτουργία της και πόσες KW το μήνα σου βγαίνει;

Sourotiri είπε...

Ανώνυμε, ναι, ρεύμα καίει για την λειτουργία της. Το πόσες κιλοβατώρες καίει δεν ξέρω να σου το απαντήσω, όμως ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που ήρθε (που περιλάμβανε και την περίοδο χρήσης της σόμπας πέλλετ) δεν είχε καμία αύξηση, ή τουλάχιστον, καμία αξιοπρόσεκτη άυξηση.

Maria είπε...

Φίλε μου πολύ καλή η παρουσίαση της εμπειρίας σου από τη σόμπα pellet! Σε ρωτώ λοιπόν κι εγώ αν έχεις υπόψη σου ή αν είδες στο μαγαζί του γνωστού που αγόρασες τη σόμπα, αν υπάρχουν σόμπες pellet με ανεμιστήρες που να στέλνουν την θερμοκρασία και σε άλλα δωμάτια (μέσω αγωγών καλυμμένων με γυψοσανίδα); Ψάχνω στο διαδίκτυο και δεν μπορώ να βγάλω άκρη από τα sites των εταιρειών.
Νά'σαι καλά και καλό χειμώνα....

Sourotiri είπε...

Maria, τέτοιο πράγμα δεν το έχω ακουστά, καλύτερα να ρωτήσεις αυτοπροσώπως σε κάποιο μαγαζί. Σίγουρα ξέρω ότι υπάρχουν καυστήρες πέλλετ όμως, που φυσικά είναι πιο ακριβοί από τις σόμπες.

Ανώνυμος είπε...

Το μπουρί στη φωτογραφία όπως φαίνεται, η γωνία είναι προς τα κάτω; Έχω επίσης σόμπα πέλλετ σε διαμέρισμα 1ου ορόφου με το μπουρί στο μπαλκόνι σε γωνία 90 προς τα πάνω και με κινέζικο καπέλο, αλλά μετά απο ένα μήνα χρήσης έχει αρχίσει να μου μαυρίζει το ταβάνι και ο τοίχος...

Sourotiri είπε...

Ναι, η γωνία του είναι προς τα κάτω και προς το παρόν, δεν μας έχει μαυρίσει τίποτα, ίσως για αυτό ο μάστορας να το έβαλε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,το ονομα μου ειναι Ζαχαρωφ Σολωνας και πουλαω σομπες pellet και ενεργειακα τζακια...Η περιγραφη σου ειναι πληρεστατη και σε ευχαριστουμε γιατι αν το εκαναν οι μισοι απο αυτους που εχουν αγορασει σομπα pellet η ενεργειακο τζακι αυτο τοτε θα ειχαμε πληρη αδιαφορια οι ελληνες για τιμη πετρελαιου θερμανσης..Δυστυχωε εδω στην Ελλαδα μονο τα κακα δημοσιοποιουντε αμεσα!Τωρα,η μοναδικη παρατηρηση που εχω να σου κανω πανω στο κειμενο σου ειναι οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει τοσο ραγδαια που δεν ισχυει αυτο που λες για την ομοιομορφη θερμανση.Εχουν βγει ενα καρο μοντελα που συνδεοντε με κεντρικο λεβητα και αρα ζεσταινουν ομοιομορφα τα σωματα καλοριφερ μας και αλλα τοσα μοντελα που εχουν δυνατοτητα αποστολης αεραγωγων σε αλλα δωματια και αρα ομοιομορφη θερμανση.Το τηλεφωνο μου ειναι 6970051707 εαν θελεις κατι παραπανω να ρωτησεις....

Sourotiri είπε...

Σόλωνα γεια σου, σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Δεν μου λες, φτηνά και ποιοτικά πέλλετ, πως σκατά μπορώ να βρω;

Ανώνυμος είπε...

sourotiri μπορεις να μου πεις αν κανει θορυβο ή μυριζει γιατι θελω να βαλω και εγω αλλα σε υπνοδωματιο καθως μονο εκει ταιριαζει να μπει χωρις πολλη φασαρια.

Sourotiri είπε...

Όχι, ούτε θόρυβο κάνει, ούτε μυρίζει, παρά μόνο για 1-2 λεπτά στην αρχή, όταν ξεκινάει να καίγεται το πέλλετ.

Ανώνυμος είπε...

Από τι είναι κατασκευασμένες;;; Πολύτιμα μέταλλα; Στήν Κινα FOB κοστίζουν γύρω στα 400 δολλάρια, γιατί τιις πουλάνε τόσο ακριβές;;; Ελληνα εκμεταλευτή και λέφτη, ντροπή σου!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φίλε μου Sourotiri.Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για σόμπα πέλλετ(είμαι μεταξύ αυτής και σόμπας υγραερίου). Έχω ήδη λέβητα πετρελαίου με σώματα αλλά λόγω τιμής λίτρου δεν το ανάβω. Το σπίτι μου είναι μονοκατοικία στην Αθήνα στα ίδια τετραγωνικά με το δικό σου.Οι χώροι μου είναι κουζίνα,καθιστικό,χωλ,μπάνιο,υπνοδωμάτιο,όλα με πόρτες μεταξύ τους(όχι ενιαίοι χώροι),χωρίς μόνωση και μονότουβλο(κατασκευή 1970). Γύρω μου έχω πολυκατοικίες και θέλω να ρωτήσω αν βγάζει κάπνα και μυρίζει,θα έχω πρόβλημα και μετά τι κάνω;Επίσης να σε ρωτήσω πόσες ώρες την ανάβεις την ημέρα και τη θερμοκρασία πιάνεις μέσα στο σπίτι;Η κατανάλωσή σου μου ακούγεται πολύ χαμηλή,δηλαδή με 1 τόνο βγάζει όλο το χειμώνα(5 μήνες = 900 κιλά περίπου);Η θερμοκρασία(η πολύ έντονη) που αναπτύσσει γύρω της σε τι ακτίνα είναι περίπου,για να υπολογίσω που μπορώ να την βάλω;
Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά αν δεν σου πει εντυπώσεις κάποιος που την χρησιμοποιεί,μετά την αγορά είναι αργά και δεν είναι λίγα τα χρήματα!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sourotiri είπε...

Καλημέρα φίλε μου, με χαρά να απαντήσω στις ερωτήσεις σου:

1) Η σόμπα βγάζει καπνό από το μπουρί, αλλά από αυτό που παρατήρησα, μπορώ να σου πω ότι ο καπνός δεν είναι πολύς. Και σε μας δεν έχει μαυρίσει τίποτα. Η μυρωδιά υπάρχει, αλλά μόνο στα 3-4 πρώτα λεπτά της καύσης, μετά εξαφανίζεται. Βέβαια, όσο πιο ποιοτικό είναι το πέλλετ, τόσο το καλύτερο, και για τον καπνό, και για την μυρωδιά.

2) Στην καρδιά του χειμώνα, την ανάβαμε το μέγιστο 5 ώρες. Συνυπολόγισε ότι στην Αθήνα ο χειμώνας είναι πιο ήπιος όμως! Έχω υπολογίσει, ότι για να βγάλουμε 5-6 μήνες εδώ, θέλουμε όσο είπες, περίπου 1 τόνο.

3) Η έντονη θερμοκρασία, σταματάει στα 2 βήματα από την σόμπα. Φαντάσου το σαν να ήταν τζάκι.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς, είμαι στην διάθεση σου.

Sourotiri είπε...

A, όσο για τι θερμοκρασία πιάνω μέσα στο σπίτι, δεν το έχω μετρήσει για να είμαι ειλικρινής, αλλά είναι τόση, ώστε να κυκλοφορώ άνετα είτε με λεπτές μακρυμάνικες πιτζάμες, είτε με κοντομάνικο μπλουζάκι.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,ήσουν κατατοπιστικότατος!Θέλω να κοιτάξω και το θέμα υγραέριο για να δω τι με συμφέρει τελικά.
Στο επανιδείν.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα φιλε!!αυτες τις ημερες βρισκομαι Γιαννενα απο ΑΘΗΝΑ και μολις χτες εμαθα στους Καλαρρυτεςγια αυτο το ειδος θερμανσης και ψαχνοντας επεσα πανω σου.Εισαι πολυ κατατοπιστικος και ευχαριστω για τις πληροφοριες σου.Να κανω και εγω θα ηθελα μια-δυο ερωτησεις.
1.ποσο μπορει να απεχει απο τον τοιχο το λιγοτερο ωστε να μην του δημιουργει προβλημα(αν δημιουργει λογω θερμοτητας)και αν ναι ο τοιχος σε εκεινο το σημειο χρειαζεται καποια μονωση?
2.αν μεσα στο χωρο η σομπα καπνιζει που και που οπως το τζακι και χρειαζεσαι βαψιμο το καλοκαιρι απο την μαυριλα
3.στην περιμετρο του μπουριου αναπτυσεται θερμοκρασια μεγαλη και αν ναι στο σημειο που θα ανοιξεις την τρυπα για να βγει χρρειαζεται ειδικη κατασκευη?
ευχαριστω πολυ Taσος

Sourotiri είπε...

Φίλε Τάσο καλημέρα,

1) Εμείς την έχουμε σε μια απόσταση περίπου 30-40 εκατοστών και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ούτε μόνωση, ούτε τίποτα.

2) Σε καμία περίπτωση! Ο χώρος της καύσης σφραγίζεται πάρα πολύ καλά!

3) Το μπουρί αναπτύσσει θερμότητα, αλλά όχι, δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να βγει έξω.

Ανώνυμος είπε...

Kalimera sas,
an sas endiaferoyn kai times gia pellets, piotita A1 PLUS, stilte kai esis ena e-mail sto diproma-bg@hotmail.com. Ehi kai sompes kai levites pellet.
Eyxaristo
D.M.

Ανώνυμος είπε...

ειναι αλήθεια οτι τα αυστριακα πελετς ειναι τα αποδοτικότερα?
ποσο κανουν και που τα βρίσκεις?

Sourotiri είπε...

Ανώνυμε, και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια για τα αυστριακά πέλετ αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει. Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον έμπορο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμα όσα έγραψες..
Ξέρεις μήπως τί διάρκεια ζωής έχει μια σόμπα pellet?

Ανώνυμος είπε...

kalispera sas!!ithela ki ego na kano mia erotisi me ti seira mou...uparxei kapoio katastima pou na kanei eukolies pliromeis alla oxi meso trapezis? euxaristo.natasa

chountis kostas είπε...

Αγαπητοί φίλοι για σας αναγκαίο κακό το ενδιαφέρον σας για τις σομπες πελλετ αλλα αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ www.grstove.gr και μετά ίσως μπορώ να βοηθήσω σε κάποια απορία

Ανώνυμος είπε...

όπως μου ειπες εψαξα για πελετς μεσω εμπόρων, πραγματι τα αυστριακα μαλλον ειναι από τα καλύτερα (σχεση τιμής-ποιότητας) σε απόδοση. Εγώ προσωπικα βρήκα μεσω ιντερνετ κατι αυστριακα της εταιρείας HASSLACHER με πολύ καλά τεχνικα χαρακτηριστικά και ψαχνοντας στην χώρα μας ταχει στην Αθήνα ο www.papaderos.gr, όταν μαθω και την τιμή διαθεση τους θα επανελθω για να σας πω αν ειναι κατι συμφέρον.

Sourotiri είπε...

Ζητώ συγνώμη από όλους τους τελευταίους σχολιαστές για την καθυστέρηση στην απάντηση. Ελπίζω αυτή η καθυστέρηση να μην σας ήταν πρόβλημα.

Πάμε:

Ανώνυμε: Όχι, δεν γνωρίζω την διάρκεια ζωής μιας σόμπας πέλλετ (ομολογουμένως εύστοχη ερώτηση που δεν σκέφτηκα να κάνω και εγώ ο ίδιος).΄

Νατάσα, αυτό θα σου το απαντήσει μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς.

Ανώνυμε, εγώ πάντως για φέτος προμηθεύτηκα Schweighofer, ελπίζω να μου βγουν καλά. Πάντως φαίνονται καθαρά και έχω ακούσει καλά λόγια. Η καλύτερη τιμή που τα βρήκα, με ΦΠΑ και μεταφορικά και όλα μέσα, για πριν μια βδομάδα, είναι 290€ τον τόνο. Από ό,τι διαπίστωσα, μέχρι 25-30 Αυγούστου ήταν 10-20% φτηνότερα (μάθημα για του χρόνου αυτό).

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα
εχω βαλει και γω σομπα πελλετ περυσι τον Μαρτιο και πραγματικα ενθουισατικα απο την αποδοση της.Μενω στον 1 οροφο τριοροφης πολυκατοικιας το μπουρι το εβγαλα στο μπαλκονι συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη,αλλα εχω προβλημα με τον επανω ο οποιος κανει φασαρια και μου απαγορευει να την αναψω φετος γιατι φοβαται για την υγεια του παιδιου του απο τα καυσαερια, τα οποια σαφως ειναι ανυπαρκτα.Αυτο που θελω να ρωτησω αν ξερετε να μου πειτε ειναι αν ειναι νομιμο να βγαζω το μπουρι στο μπαλκονι ή οχι . Δεν θελω να βρεθω εκτεθιμενη... Σας ευχαριστω

chountis kostas είπε...

Αγαπητή μου φίλη ο τυπος ειναι κομπλεξικός. Για να μπορουν οι σομπες πελλετ να τοποθετηθούν στις πολοικατοικιες επρεπε να υπάρχει νομος που το επιτρέπει κάτι που αυτη την στιγμη ισχύει.ετσι βάση νόμου δεν εχεις κανένα πρόβλημα. Ακόμη μπορείς να κατεβάσεις τις ιδιότητες του πελλετ να τις εκτυπώσεις και να του τις κολησεις στα μουτρα του τρεντυ του α...........μη του 000000καυσαέρια

Ανώνυμος είπε...

και εγω

Ανώνυμος είπε...

γεια σας! τον περσινο χειμωνα αγορασαμε τρεις οικογενειες αυτες τισ σομπεσ μετα απο ερευνα αγορασ πηραμε 2 11αρες και 1 8αρα απο τη διευθυνση (ecoenergy σομπες πελλετ ηταν οι ποιο οικονομικες της αγορας ..η 11αρα 12οο ευρω με τα περαστικα ) τολμω να πω οτι το διακυνδινεψαμε γιατι μας λεγανε οτι οι ιταλικες ειναι καλυτερες εμεις παντως μειναμε ευχαριστημενοι τα μειωνεκτηματα τους ειναι1. καπνιστηκε εξωτερικα ο τοιχοσ , φετος λεμε να ανεβασουμε το μπουρι ως τη σκεπη 2.θελει καθαρισμα συντομο μεν καθε μερα και επιβαλετε με ειδικη σκουπα για σταχτη γιατι τα υποληματα απο τα πε4λλετ ειναι σαν πουδρα και αν χρησιμοποιησετε απο τις αλλεσ ηλεκτρικες σκουπες θα χαλασουν(εγω το επαθα)ο αντιπροσωπος μου ειπε οτι δεν κανει να μπει σε κρεβατοκαμαρες 3. υπαρχει μια μυρωδια που οταν αναβει μετα απο 2 λεπτα εξαφανιζεται .εγω στην καστορια δεκεμβριο ιανουαριο εκαιγα 1,5 τσουβαλι το εικοσιτετραωρο και τους υπολοιπους μηνες μεσο ορο 10 κιλα την ημερα φετος υπολογιζω να καψω 1000 ευρω οταν με το πετρελαιο εκαιγα με τις παλιες τιμες 2500 ευρω!!πιστευω οτι οσο ποιο μικρο διαμερισμα εχετε τοσο ποιο οικονομικα ειναι φετος αγορασα τα 15 κιλα πελλετ 4 ευρω απο επιλογη γιατι περισυ εκαψα και με 3 ευρω αλλα παιζει ρολο η ποιοτητακαι πως το καιει η καθε σομπα..

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας
αγαπητε φιλε chountis kostas σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντησή σου αυτο του ειπα και γω και αρχισε τις απειλες οτι αν τολμαω ας την αναψω φετος και θα δω..... τέλως παντων οπως πολυ σωστα ειπες ο τυπος ειναι κομπλεξικος και γεματος κακια.... θα ήθελα να σε ρωτησω αν υπαρχει καπου αυτος ο νομος για να τον εκτυπωσω ωστε να μην εχω προβλημα γιατι πρεβλεπεται μαχη φετος τον χειμωνα και ανακτεμα της αστυνομιας.Παρελειψα να σας πω οτι μενω στην Αθήνα ελπιζω ο νομος να ισχυει και εδω. Ρωτησα στην πολεοδομια αλλα κανεις δεν ξερει τιποτε ουτε οι μηχανικοι που εχουν εκει.Το μονο που μου ειπαν ειναι οτι για να βγαλω καμιναδα επανω στην ταρατσα χρειαζεται αδεια και μια διαδικασια περιπλοκη και φυσικα πολλα χρηματα πραγμα το οποιο δεν γινεται . Ειπαμε να αποφυγουμε τα εξοδα οχι να μπουμε σε χειροτερα... θα το εκτιμουσα αφανταστα αν κανποιος ξερει που μπορω να βρω αυτον τον νομο . Σας ευχαριστω πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ενημέρωση.
Ενδιαφέρομαι για σόμπα πελλετ. Είμαι από Σέρρες, έχω διαμέρισμα 80τ.μ. στον 3ο, (σαλόνι 40τ.μ. μικρό χωλ δύο δωμάτια κολλητά και wc 5τ.μ. Θέλω να ρωτήσω:
1. να πάρω 8 ή 10 Κw;
2. έχω πρόβλεψη για καμινάδα τζακιού στο σαλόνι. Από εκεί θα βγει το μπουρί;
3. το ηλεκτρικό ρεύμα γιατί χρειάζεται και πόσο κοστίζει;
Ευχαριστώ.

chountis kostas είπε...

φιλη ανωνιμη τη νομοθεσια σχετικα με το πελλετ θα ττην βρεις στο ΥΠΕΚΑ αλλα και αν πληκτρολογησεις στο ιντερνετ [νομοθεσια πελλετ].
υπηρχε απαγορευση για αθηνα-σαλαμινα-θεσσαλονικη για τις οποιες πολεις εγινε αρση νομου εξ ετειας του προγραματος εξ οικονομω κατ οικον.

chountis kostas είπε...

φιλε ανωνυμε να επιλεξεις μια σομπα 10kw γιατι αυτη που ειναι 8 μπορει να μην σε καλυψει.το μπουρι μπορεις να το βαλεις στο τζακι [δεν συνισταται]με την προυποθεση να παει οσο ποιο ψηλα μπορεις.το ρευμα που θα καταναλωνεις ειναι περιπου 3-4 ευρω το μηνα

chountis kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
ευχαριστώ πολυ για την καθοδηγηση σχετικα με το που μπορω να βρω τον νόμο.Θα ψαξω και θα τον εκτυπωσω.Να ειστε παντα καλά!!!

chrisa82 είπε...

kalispera. apofasisame na paroyme sompa pellet aerothermi. ala den boroyme na apofasisoyme apo pia eteria. fovomaste min kanoyme lathos epilogi. to spiti ine 2orofo 120 tetragon. emis tha kapsoyme kato poy ine mono 60 tetr. idame mia kali italiki 'axel' 8kw. 1400 eu. kai mia 'murano' giro sta 1300eu. exi kai ellinikis kataskevis 1000eu. mipos bori kanis na mas voithisi. sas eyxaristo poly.

chrisa82 είπε...

kalispera. apofasisame na paroyme sompa pellet aerothermi. ala den boroyme na apofasisoyme apo pia eteria. fovomaste min kanoyme lathos epilogi. to spiti ine 2orofo 120 tetragon. emis tha kapsoyme kato poy ine mono 60 tetr. idame mia kali italiki 'axel' 8kw. 1400 eu. kai mia 'murano' giro sta 1300eu. exi kai ellinikis kataskevis 1000eu. mipos bori kanis na mas voithisi. sas eyxaristo poly.

αντωνης είπε...

Φιλε εισαι κατατοπειστικοτατος.η σομπα που πηρες ηταν κινεζικη ???
πες τον γνωστο σου να κανει μια καλη τιμη να παρουμε ολοι απο αυτον.αντωνης θεσσαλονικη

chountis kostas είπε...

Αγαπητοί φιλοι αγοράστε όποια σόμπα θέλετε εκτός απο βουλγάρικες και σκοπιανες.

chountis kostas είπε...

Συγνωμη ξέχασα να πω ειδικά κινέζικες

chountis kostas είπε...

Αγαπητοί φιλοι αγοράστε όποια σόμπα θέλετε εκτός απο βουλγάρικες και σκοπιανες.

chountis kostas είπε...

Ειδικα μακριά απο κινέζικες

Manos koutandos είπε...

θα θελα να ρωτησω αν ξερετε για καποια σομπα pellet που δεν χρειαζεται εξαγωγη καμιναδασ

chountis kostas είπε...

Δεν υπάρχει σόμπα χωρίς καμινάδα

Manos koutandos είπε...

Αυτο λεω και γω αλλα το παρακατω λινκ με παραξενεψε.http://www.manlis.gr/index.php/pelletstoves

καπου προς το τελος λει:δεν απαιτούν την τοποθέτηση καμινάδας.

chountis kostas είπε...

Δεν απαιτούν καμινάδα να φθανει πχ. απο τον 1ο οροφο στην ταράτσα

chrisa82 είπε...

chountis kostas: eyxaristo poly gia tin apantisi. opote esis lete kai elliniki einai kali etsi?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω εαν έχετε υπόψιν σας κάποια καλή κατασκευάστρια εταιρεία. Υπάρχουν τόσες πολλές και ο κάθε επαγγελματίας προτείνει φυσικά την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται!Τα χρήματα, όμως, είναι πολλά και είναι κρίμα να την πατήσουμε!Μου έχουν προτείνει τις παρακάτω εταιρείες: ΜΒΖ,Westminister, Edilkamin.Ποια είναι η γνώμη σας;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την πολυτιμη βοηθεοιά σου.
Επειδη διάβασα ότι ο καθαρισμός είναι καθημερινός , υπάρχει ειδική ηλεκτρική σκούπα για αυτό το σκοπό, για να μην έχουμε προβλημα στο σαλόνι;

chountis kostas είπε...

Chrisa82, εξαρτάται ποια γιατι ελληνικη απο το μηδεν ειναι όπως είπα και ποιο πάνω εδώ www.grstove.gr

chountis kostas είπε...

Φίλε ανώνυμε υπάρχει ειδικη σκούπα για την συλλογή της σκόνης στις σομπες πελλετ

αντωνης είπε...

Φιλε chountis kostas γραφεις μακρια απο κινεζικη.Γυρισε αναποδα την οθονη του υπολογιστου σου η το λαπτοπ που εχεις και θα δεις οτι ειναι κινεζικο.Μετα γυρνα την τηλεοραση σου,το DVD, το ρουτερ,την καφετερια σου ....Ασχετα τι μαρκα ειναι...ολα πλεον κινεζικα ειναι...Πλεον και η ΜΕRCEDES κινεζικα ανταλλακτικα βγαζει

αντωνης είπε...

Φιλε Χουντη κωστα συγνωμη τωρα καταλαβα οτι εισαι εμπορος ...
Μπορεις εαν θελεις να ενημερωσεις τον κοσμο στο energ.gr και συγκερκριμενα στο κινεζικη αεροθερμη σομπα.Με χαρα σε περιμενω .

chountis kostas είπε...

Αντώνη πολύ καλά τα λες απλως ο σκοπος ειναι οτι αν εχεις επιλογή για κατι διαφορετικό νομίζω οτι πρεπει να αποφύγεις αυτή τη λυση. Η μερσεντες μπορει να εχει ανταλακτικα απο την κινα αλλα φτιαχνονται οπως θέλει αυτη. η κασκευη στις σομπες ειναι πολυ ψευτικη κανε μια ερευνα και θα καταλάβεις στο λεω με πασα ειλικρίνεια άσχετα οτι εμαι ο ίδιος κατασκευαστής

chountis kostas είπε...

Αντώνη δεν είμαι έμπορος αυτό είναι το λιγότερο είμαι ο ίδιος κατασκευής απο το μηδέν. Στο energ.gr δεν ξαναγραφω γιατι δεν ενδιαφέρεται κανείς για την αποψη ενός ελληνα εστω και βλάκα μαστορα παρα ολοι εχουν.παρασυρθεί απο τα διάφορα εμπορικα τρικ. Αντωνη τα τελευταία 33χρόνια ειμαι σιδεράς αλουμινας κσι οπως καταλαβαίνεις μπορώ να εχω σωστή αποψη για την κατασκευη.

chountis kostas είπε...

Αντωνη αν είσαι στην αθήνα ελα να δεις πως φτιάχνεται και θα καταλαβεις

αντωνης είπε...

Εψαξα να βρω την εταιρια σου στο ιντερνετ αλλα δεν μπορεσα.Αν εχεις σελιδα γραψτην.
Αν ηταν ιδια τιμη η ελληνικη φυσικα και θα την επαιρνα αλλα ρε φιλε η διαφορα ειναι μεγαλη.Οταν ψαχνεις κατι οικονομικο να ζεσταθεις αυτη η διαφορα μετραει.
Αν μπορεις πεσ μου ποσο θα εχει μια σομπα αερα 10kw.
Φιλικα Αντωνης.Θεσσαλονικη ειμαι

chountis kostas είπε...

Αντωνη μην μπαίνεις στο τρυπακι των kw ειναι αλλου τα μυστικα. Οποτε θελεις παρε με τηλέφωνο οτι ωρα και να ειναι η www.grstove.gr. Θα σου πω οτι θελεις και οσο για τα οικονομικα δεν ειναι οπως τα φαντάζεσαι. Ισα η λιγο ποιο πανω απο τους κινεζους αλλα σιγουρα ποιο φθηνά απο τους ιταλούς.

αντωνης είπε...

Tην βρηκα την σελιδα σου www.grstove.gr
Aν μπορεις γραψε μου τιμη.Δεν νομιζω οτι ειναι κακο

chountis kostas είπε...

1200 ευρώ +φπα

αντωνης είπε...

οκ Θα σε παρω αυριο

αντωνης είπε...

Κωστα σε πηρα το μεσημερι κατα τις 15.30 και δεν σε βρηκα.Θα σε ξαναπαρω αυριο

chountis kostas είπε...

Αντώνη 3 το μεσημέρι κλείνουμε 6944612825

αντωνης είπε...

Μιλησα με τον Κ.Χουντη κωστα.Οι εντυπωσεις που μου αφησε ηταν κατι παραπανω απο αριστες.Γνωριζει παρα πολυ καλα το αντικειμενο καιμου εξηγησε αναλυτικα καθε απορια αφου ειναι κατασκευαστης.Πιστευω οτι η σομπα του ειναι παρα πολυ καλη αφου εδωσε μεγαλη προσοχη στα υλικα που την αποτελουν.

aggelos είπε...

Δύο ερωτησούλες κι εγώ ρε παιδιά!!!
1.Σε πόση απόσταση απο τον τοίχο μπορείς να τοποθετήσεις την σόμπα ώστε να διώχνει αποτελεσματικά τον όποιο καπνό?
2.Βρήκε κανείς την διάταξη για τις πολυκατοικίες που αναφέρεται παραπάνω γιατί εγώ δεν ...???

elektra pagoni είπε...

Άρση Απαγόρευσης σε Αττική και Θεσαλλονίκη


Η απαγόρευση χρήσης βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης είχε επιβληθεί πριν 18 χρόνια εξαιτίας του ιδιαίτερα επιβαρυμένου ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος των δύο μεγάλων αστικών κέντρων.
Το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζοντας ότι εξαιτίας της προόδου των τεχνολογιών καύσης βιομάζας και ιδιαίτερα των pellets οι παραπάνω περιβαλλοντικοί περιορισμοί έχουν αρθεί, ότι η βιομάζα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό του κόστους για τη θέρμανση με χρήση συμβατικών καυσίμων, ότι η βιομάζα συνεισφέρει στους στόχους του «20-20-20», καθώς και ότι υπάρχει η αντίστοιχη ευρωπαϊκή εμπειρία, προχωρά στην αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου με άρση της απαγόρευσης χρήσης κεντρικών καυστήρων βιομάζας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας.
Είμαι σε αναζήτηση σόμπας πέλλετ. Πολύ θα ήθελα να κατευθυνθώ σε ελληνική λύση, αλλά ρε γαμώτο, 1200 ευρώ + ΦΠΑ + τοποθέτηση (δηλαδή 1700+) και μάλιστα μετρητοίς δεν είναι ακριβά; Πώς να μην δελεάζεσαι από χαμηλότερες τιμές που σου κάνουν και 18 δόσεις; Καταλαβαίνω ότι ένας Έλληνας κατασκευαστής έχει μικρή παραγωγή, άρα και μεγαλύτερο μοναδιαίο κόστος, αλλά η αγορά είναι σκληρή αυτή τη στιγμή και είναι απαραίτητη και η παραμικρή εξοικονόμηση.
Κάτι ακόμη για τις grstove... Φέρει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας και έχει εργαστηριακές δοκιμές από διαπιστευμένο εργαστήριο;

chountis kostas είπε...

Φίλε ανώνυμε πολύ σωστή παρατήρηση. Αυτη την στιγμή είμαστε σε αυτήν την διαδικασία αλλα είναι πολύ χρονοβόρα και γραφειοκρατία πάρα πολύ ευτυχώς όμως γιατί μέχρι τον ιούλιο έπρεπε να πάω στην βουλγαρία. Η δουλειά μου εδώ και 33 χρόνια είναι μεταλλικές κατασκευές όποτε γνωριζω τι εχω φτιαξει.

chountis kostas είπε...

Ήθελα να ήξερα πώς κάποιοι αγοράζουν κινέζικες σομπες απο την μια και απο την αλλη αν αγοράσεις ενα μπιστολακι για τα μαλλιά θα καεί στα χέρια σου. Υστερα κάποιοι άλλοι κανουν παράπονα για θορύβους και μυρωδιές μετα λενε αν εχω πιστοποίηση. Δεκτός κάθε έλεγχος αγαπητοί φίλοι και αν είμαι εστω και μια% κατώτερος απο κινέζους και ιταλούς σας την χαριζω.

chountis kostas είπε...

Μην ξεχνάτε σόμπα είναι οχι η τεχνολογία της νασα. Ευχαριστω παρα πολύ αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν. Ζητω συγνώμη απο όλους για τον μακρυ διάλογο δεν θέλω να με προτιμήσει κανένας απο τους φίλους αναγνώστες αυτής της παρέας ας μάθουν ομως τι ειναι αυτές οι σομπες.

chountis kostas είπε...

Κλίνω με αυτό. Μεχρι χθες που αγοράζαμε ξυλοσομπες ουτε πιστοποιήσεις ξεραμε ουτε kw. Τώρα ολα έγιναν επιστήμη. Μην πιάνεστε κορόιδα αγαπητοί φιλοι με τα εμπορικά τρικ και τα όμορφα καρτελακια. ΣΟΜΠΑ ΕΙΝΑΙ που καιει επεξεργασμένο ξύλο.

Ανώνυμος είπε...

αφου ειναι απλα μια σομπα που καιει pellets τοτε γιατι τα 1500 ΕΥΡΩ και οχι 300-450 που εχει μια ξυλοσομπα

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμος Γιατί η σόμπα pellet είναι πολύ πιο εύχρηστη απο την κλασσική ξυλόσομπα, πλήρως αυτοματοποιημένη, με ανεμιστήρα για μεγαλύτερη απόδοση +++ άλλα πολλά. Είναι η εξελιγμένη μορφή της ξυλόσομπας κ επειδή έχει μεγάλη ζήτηση στην χώρα μας τελευταία, την πουλάνε αρκετά ακριβά.

chountis kostas είπε...

Φίλε ανωνυμε οντως δεν ειναι πυρηνική κεφαλη αλλα: μοτερ καυσαερίων 80 ευρω
Μοτερ αερα 60 ευρώ
Μοτερ κοχλια 40 ευρω
Ηλεκτρονικος πινακας 180 ευρω
Λαμαρινοδουλεια 300 ευρω
Βαφη 70 ευρώ
Τωρα βάλε και την δουλεια μαζι με το εμπορικό κερδος μιας επιχείρησης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου λυπάμαι για το επιθετικό σου ύφος στην ερώτηση μου, αλλά οι πιστοποιήσεις που ίσως από άγνοια υποβαθμίζεις δεν είναι επιλογή αλλά νομοθετική υποχρέωση. Και δε μιλάω για πιστοποιήσεις ISO κλπ που δεν αφορούν το προϊόν, αλλά τον τεχνικό φάκελο με τη μελέτη και τις εργαστηριακές δοκιμές τουλάχιστον κατά τις οδηγίες χαμηλής τάσης για τα ηλεκτρικά μέρη, ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας για τα ηλεκτρονικά μέρη καθώς και δοκιμές για την ενεργειακή σήμανση, κατ' ελάχιστον.
Δικαίωμα σου να μη θέλεις ενημερωμένους πελάτες σαν κι εμένα αλλά η 30χρονη εμπειρία σου σαν σιδεράς δε βοηθάει στη σωστή λειτουργία και συνέργεια καυστήρων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μερών οπότε θα θεωρούσα απαραίτητο να έχω και τη διαβεβαίωση της εμπειρίας σου από ένα διαπιστευμένο εργαστήριο.
Ελπίζω να μην έχεις τέτοια απάντηση αν η εποπτεία της αγοράς για την ασφάλεια των προϊόντων χτυπήσει την πόρτα σου (ΥΠ.ΑΝ.) και σου ζητήσει ότι απαιτεί ο νόμος για το CE Marking.
Καλή συνέχεια από εμένα και άσε μας όσους γνωρίζουμε να βουρλιζόμαστε.

ΥΓ1: Πάντως η εναλλακτική στις δικές σου σόμπες δεν είναι μόνο οι Κινέζικες, όπως εσύ τις εννοείς. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια κατασκευής με τμήματα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και εργαστήρα.

ΥΓ2: Θα συμβούλευα όλους τους κατασκευαστές, εντός και εκτός Ελλάδας να μη διαιωνίζουν το σνομπάρισμα της Κίνας στην παραγωγή γιατί κάποτε έτσι έκαναν και οι Αμερικάνοι για τους Ιάπωνες μέχρι που τους ξεπέρασαν!

chountis kostas είπε...

Φιλε ανωνυμε αν θεωρησες οτι απαντησα επιθετικα σου ζητω συγνωμη οσο για τις πιστοποιήσεις το πρωτο πραγμα που σου απαντησα ειναι πως συμφωνώ απολυτος.
Απλώς εδω στην Ελλάδα δεν υπήρχε πρωτυπο για να πάει κάποιος για ελεγχο. Εγω αυτη την στιγμη οπως ειπα παλι εχω καταθεσει φακελο για να ολοκληρωσο την κατασκευη μου. Οσο για το ΥΠ.ΑΝ μακαρι να ερθει για να ειμαι εγω το πρωτο θυμα αλλα η αρχη για ενα νεο μελλον. Τωρα οσο για τους ιαπωνες συμφωνω και επαυξάνω. Κινέζους ομως με τιποτα και παλι ευχαριστω γισ τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Επανερχόμαστε λοιπόν... πιο ήρεμα αμφότεροι!
Επειδή όπως είπα ενδιαφέρομαι για τέτοια σόμπα, η γνώμη σου για έναν χώρο περίπου 160 - 170 m3 (μόνο το σαλόνι, όχι όλο το σπίτι) που έχει αρκετές απώλειες λόγω πυλωτής από κάτω, 2 μπαλκονόπορτες και ένα παράθυρο, με μία μόνο μεσοτοιχία; Πόσα Kw χρειάζομαι και πόσο κοστίζει τελική τιμή με υλικά και ΦΠΑ (αν αναλαμβάνεις και τοποθέτηση για Αθήνα);

chountis kostas είπε...

Φίλε ανωνυμε συμφωνα με τα λεγομενσ της μηχανολόγου που συνεργαζομαι σε εναν τετοιο χωρο χρειάζεσαι πολυ μικρο μοντελο αλλα επειδη εχεις απώλειες απο πολα σημεία καλο ειναι να επιλέξεις μια μεγαλυτερη σομπα οποτε να μπορείς να την ρυθμισης αναλογσ με τις ανάγκες αν και αυτο δεν ειναι ευκολο. αν επιλέξεις απο καποια σομπα εισαγωγής σιγουρα να ειναι 10 kw αν επιλεξεις απο εμας δεν έχεις πρόβλημα γιατι ειναι εκ των πραγματων μεγαλύτερη αλλα και με πρόγραμμα eco για να μπορεί να μειώνει ένταση οσο το δυνατον χαμηλοτερα για οικονομια. Οσο για την Αθήνα ναι μπορουμε αφου εδω ειμαστε. Το κόστος 1250 ευρω με φπα συν τα υλικα τοποθέτησης δηλαδη μπουρί.

Παναγιώτης είπε...

Συγνώμη για το ανώνυμος, δεν ήξερα πώς να συνδεθώ. Παναγιώτης λέγομαι.
Θα έρθω να τα δούμε από κοντά, γιατί πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά, όπως οι Ιταλοί αγοράζουν Fiat - Alfa Romeo και οι Γάλλοι Peugeot - Renault - Citroen και ας μην είναι τα φθηνότερα ή τα καλύτερα.

chountis kostas είπε...

Παναγιωτη ειμαι στην διαθεση σου οποτε θελεις

Παναγιώτης είπε...

Γενικά είσαι στο μαγαζί ή πρέπει να έχω πάρει τηλέφωνο; Ωράριο;

chountis kostas είπε...

Ειμαι στο μαγαζι αλλα βγαίνω και εξω το ωράριο δεν με πειράζει αλλα καλυτερα ενα ραντεβου σε οτι ωρα θελεις

Παναγιώτης είπε...

Θα είσαι σήμερα στο μαγαζί να πεταχτώ από τον Πειραιά;

chountis kostas είπε...

Παναγιωτη συγνωμη τωρα ειδα το μυνημα αύριο θα είμαι

Παναγιώτης είπε...

Καλημέρα. Μέχρι τί ώρα θα είσαι εκεί σήμερα γιατί έσω κάτι υποχρεώσεις με τα παιδιά μέχρι τις 2;

chountis kostas είπε...

Δεν εχ προβλημα ελα μετα αρκει να ξερω

Παναγιώτης είπε...

Ok, θα σε πάρω στο τηλέφωνο. Είναι αυτά που έχεις στο site σου;

chountis kostas είπε...

Ναι

Nick είπε...

Μπορει να μας πει καποιος για την αποσταση του μπουριου απο τον τοιχο και τι τυπο καπελου θα βαλουμε. Προβλημα μαυρισματος του τοιχου υπαρχει; Ειδα μπουρι τοποθετημενο σε εξωτερικο τοιχο διαμερισματος και γυρω απο το καπελο μολις σε μια μερα λειτουργιας, μαυρισε ο τοιχος. Ασε που αρχισε το μαλωμα με το διπλανο μπαλκονι και καλεσαν το 100!!! Αυτα ενδιαφερουν αμεσα τον κοσμο και κατι τελευταιο. Αν μπει εσωτερικα το μπουρι και βγει εξω μονο το καπελο, ειναι καλυτερα λειτουργικα; Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παναγιώτη, με προβλημάτισες στην αρχή που δεν έχει ο κ. Χουντής πιστοποιήσεις. Ωστόσο τελικά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα. Θα αγοράσω και εγώ. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα κι από μένα, το ψάχνω κι εγώ με τη λύση πέλλετ,ενδιαφέρομαι περισσότερο για λύση που θα συνδεθεί με τα σώματα του καλοριφέρ.
Αυτές οι αυτοκαθαριζόμενες είναι όντως τέτοιες?
Γιατί να τη σβήνω κάθε μέρα κανα 2ωρο για να κρυώσει και μετά να παίζω έστω και για 10 λεπτα μέσα στο σαλόνι το Γουίλι το μαύρο θερμαστή,με σκούπες και ξύστρες, ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Να υποθέσω ότι εκτός από πρόσβαση στο κολλεκτέρ (εύκολο στην περίπτωσή μου,είμαι τυχερός :-) χρειάζομαι και παροχή νερού?
Το δοχείο διαστολής που μπαίνει,ξέρει κάποιος?

Και κάτι ακόμα γι αυτά που διάβασα με τα μπουριά στα μπαλκόνια και τις νομοθεσίες:
Καταλάβατε τι ρωτάει ο συμφορουμίτης και τι λέει το κείμενο που βάλατε? Άλλα αντί άλλων.
Ο νόμος επιτρέπει απλά τη χρήση βιομάζας σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ καυστήρα.

Μπουρί να καπνίζει -έστω και λίγο,τι λίγο δηλαδή, ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ είναι - στα μούτρα του απο πάνω είναι καραπαράνομο και επιπλέον απαράδεκτο.
Θα σας πάει δεμένους.Αν δεν το έχει κάνει ακόμα, είναι γιατί δεν το ξέρει μάλλον. Επιπλέον δεν έχει κανένας υποχρέωση να ανπνέει τα οικολογικά σας καυσαέρια. Γυρίστε το μέσα να τα αναπνέετε εσείς αφού είναι τόσο άκακα.
Ζητήστε του -ευγενικά- την άδεια να προεκτείνετε τη σωλήνα σας έτσι ώστε να βγει πάνω από το κτίριο.

Τυπικά πρέπει να συμφωνήσει και η συνέλευση των ιδιοκτητών,μιας και πρόκειται για παρέμβαση στην εξωτερική όψη, που απαγορεύεται από όλους τους κανονισμούς πολυκατοικιών.

Kαλή εβδομάδα σε όλους,
Κώστας

Παναγιώτης είπε...

Καταρχήν είδα τη σόμπα του Κώστα και έχει κάνει πολύ μερακλίδικη δουλειά. Για την αξιοπιστία της... μόνο ο χρόνος θα δείξει, όπως και σε κάθε άλλο πράγμα. Απλά με προβληματίζει ακόμη η τιμή.
Αναφορικά όμως με τα τελευταία σχόλια περί καυσαερίων αλλά και αλλοίωσης πρόσοψης, να πω τα εξής:
1. Θα ζητάμε την άδεια και των γειτόνων για να ψήσουμε παϊδάκια στο μπαλκόνι;
2. Θα ζητάμε την άδεια των γειτόνων και για να βάλουμε κλιματιστικό στο μπαλκόνι, αλλά ακόμη και για να κρεμάσουμε καναρίνι; Το μπουρί είναι πιο διακριτικό ακόμη από κλουβάκι. Αν τους ενοχλεί, ας μας πληρώσουν εκείνοι το πετρέλαιο. Αρκεί βέβαια να πληρώνουν εκείνοι το δικό τους.
3. Επιτρέπεται η χρήση κεντρικού λέβητα πέλλετ και όχι σόμπας; Μα το πνεύμα του νόμου αναφέρεται στο αν επιτρέπεται η χρήση βιομάζας. Δηλαδή έπρεπε να διευκρινίζει ότι επιτρέπεται κεντρικός καυστήρας, ατομικός καυστήρας, σόμπα, φούρνος και πιστολάκι μαλλιών πέλλετ;
4. Στα μούτρα του γείτονα; Μα εγώ νόμιζα ότι το χειμώνα έχουμε κλειστά. Έχεις δει τί και πόσο "καυσαέριο" βγάζει μία πέλλετ ή το λες για να το πεις, σαν τους γκρινιάρηδες γέρους γείτονες που τρώγονται με τα ρούχα τους;
5. Ναι, εντάξει, πηγαίνετε στην αστυνομία τους γείτονες για κάθε μαλακία παραξενιά σας και αν ποτέ μπουν κλέφτες στο σπίτι σας να περιμένετε η "γειτονιά" να σας υπερασπιστεί. Εκεί έχουμε φτάσει.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=NDmDce85Bws&feature=colike

chountis kostas είπε...

Παναγιώτη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Άλλα εμείς οι έλληνες έτσι είμαστε ζηλεια και αερολογιες. Εγω θα βγαλω μπουρι στο μπαλκονι και οποιος κομπλεξικος θελει ας φωναξει και το σαμαρα. Το πολυ πολυ θα θυμηθουμε ολοι μαζι τι παρανομιες εχει στο κτιριο που δηθεν τις ξεχασε. Οσο για ψυκτικο θα του συστησω για να ξεκρεμασει τα κλιματιστικα και να τα κατεβασει στο μπαλκονακι του και με την ευκαιρια να τους μετρησουμε και τα db γιατι κανουν σαν αεροπλανο.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κατι...
Απο ότι κατάλαβα η σόμπες αυτές χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να λειτοθργούν να μοτέρ που κατευθύνουν τον ζεστό αέρα στον χώρο μας αλλά και τα καυσαέρια προς το μπουρί.
Αν γίνει διακοπή ρεύματος κατά τη λειτουργία τους τι γίνεται;
Προφανώς το pellet που υπάρχει ήδη στον θάλαμο καύσης θα συνεχίσει να καίγεται έτσι δεν είναι;
Χωρίς τα μοτέρ όμως δεν υπάρχει κίνδυνος να γεμίσει ο χώρος καπνό (αφου δεν θα λειτουργεί το μοτέρ που τον διοχετέυει προς τα έξω) ή να υπερθερμανθεί η σόμπα (αφού δεν θα λειτουργεί το μοτέρ που απάγει την παραγόμενη θερμότητα έξω από την σόμπα);

chountis kostas είπε...

Φίλε ανώνυμε έκανες την καλύτερη παρατήρηση που υπάρχει απο ολα τα φόρουμ.
Έχεις απόλυτο δικιο όμως η σομπα δεν θα υπερθερμανθει τοσο που θα εχει πρόβλημα γιατι την ωρα της καύσης η ποσότητα τού πελλετ ειναιπολυ μικρη.
Γι αυτό κανονικά πρέπει να τοποθετούμε UPS για νσ προλαβενουμε να την σβήσουμε κανονικά.

panos είπε...

καλησπέρα και από εμένα μια ερώτηση πόσα μέτρα μπουρί θέλει η σόμπα αν τη βγάλω κατευθείαν έξω στο μπαλκόνι με ένα μέτρο μπουρί θα έχω πρόβλημα?

chountis kostas είπε...

Παναγιώτη αν δεις το μήνυμα παρεμε τηλέφωνο εχασα το δικο σου απο λάθος

Panagiotis είπε...

Κώστα θα σε πάρω αύριο στο μαγαζί.

Ανώνυμος είπε...

γεια και απο εμενα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια εγγυηση για την πορτα και αν υπαρχει δυνατοτητα δοσεων?

Ανώνυμος είπε...

για την σομπα οχι πορτα....

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecosmartenergy.gr/pdf/ISXYOUSA_NOMOTHESIA_PELLETS.pdf

Αυτο για τον φιλο που θελει την νομοθεσια !!

ερωτηση φιλοι μου!!

Κι εγω ψαχνομαι για σομπα πελετ!!!

Τα μπουρια ειναι το προβλημα μου!!

Σε χωλ με ολες τις πορτες απο τα δωματια σε αυτο 85 τμ και σπιτι τελευταιου οροφου τι kw πρπρι να παρω για να καλυφθει σωστα αφου υπαρχουν απωλειες!!

Ευχαριστω Βασιλης!!

chountis kostas είπε...

Φιλοι μου οποιο προιον και να αγοράσετε να ξέρετε οτι σύμφωνα με την ευρωπαικη ένωση εχουν δυο χρόνια εγγύηση

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

ενδιαφέρομαι έντονα κι εγώ για σόμπα πέλλετ αερόθερμη. Έχω ένα σπίτι 180 τετραγωνικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας και σκέφτομαι το μισό (2 σαλόνια που επικοινωνούν μεταξύ τους με συρόμενη 3 μέτρων, κουζίνα) να το ζεσταίνω με πέλλετ και το υπόλοιπο δυστυχώς με πετρέλαιο.
Εδώ μέσα διάβασα την πιο συνοπτική και σε βάθος ανάλυση και μου λύθηκαν πολλές απορίες με κυριότερη τι γίνεται όταν κοπεί το ρεύμα.
Έχω όμως κάποιες απορίες ακόμη που θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει:
1) η σόμπα ιδανικά θα ήθελα να μπει σε εξωτερικό τοίχο για να βγει κατευθείαν η καμινάδα. Όμως, λόγω χωροταξίας κάτι τέτοιο είναι δύσκολο γιατί έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σπίτι, θα μπει δίπλα σε καναπέ ή στο τραπέζι με αποτέλεσμα όσοι κάθονται δίπλα να γίνονται φλαμπέ. Ισχύει αυτό? Αν ναι, σκέφτομαι να την βάλω σε ένα ουδέτερο μέρος κοντά στην είσοδο όπου και πιο κοντά στην πόρτα της κουζίνας είναι και δεν είναι χώρος που κάθεται κάποιος για να νοιώθει έντονα τη ζέστη της σόμπας. Όμως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τρέξει μπουρί οριζόντια περίπου 3 μέτρα (δηλαδή να βγεί από τον τοίχο στον κοινόχρηστο χώρο (δεν υπάρχει πρόβλημα από τους υπόλοιπους του οικήματος) και από εκεί να τρυπήσει δεύτερο τοίχο για να βγει έξω. Αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία ή/και στην απόδοση της σόμπας? η άλλη λύση είναι να τρέξει πάλι οριζόντια μέσα στο σπίτι για 1 μέτρο, μετά γωνία 90 μοιρών και μετά 2 μέτρα οριζόντια. Αλλά τις γωνίες κλπ τις φοβάμαι μήπως δεν βγαίνει ο καπνός ικανοποιητικά.
2) Η κουζίνα είναι σε ξεχωρστό δωμάτιο που επικοινωνεί με το σαλονι. Θα ζεσταθεί επαρκώς ή η σόμπα θερμαίνει σοβαρά μόνον ενιαίους χώρους?
3)Λόγω του ότι έχω μικρό παιδί 2 ετών, φοβάμαι μήπως εκ παραδρομής υπάρξει κάποιο ατύχημα σε πιθανή επαφή με τη σόμπα. Τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται πάνω στις λαμαρίνες? Υπάρχει τρόπος αποφυγής της επαφής? Βέβαια, έχουμε και τζάκι όπου δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα αφού καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να πλησιάζει εκεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Βαγγέλης

chountis kostas είπε...

Βαγγέλη καλημέρα.
1)στα μπουριά πρέπει να κανεις οσο μικρότερη διαδρομή μπορείς, αλιως πρέπει να τα ελέγχεις τακτικά για υπολείμματα.
2)αν θελεις ζέστη σε ολο το σπίτι πρέπει να βάλεις 2 σομπες.
3)οι λαμαρίνες δεν καινε τοσο πολύ που θα υπήρχε πρόβλημα σοβαρό, στην πόρτα με το τζαμι όμως απαγορεύεται.
www.grstove.gr 2109767142

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις:
1) Για τη διαδρομή ησουν σαφής. Σε ό,τι αφορά την έξοδο του μπουριού χρειάζεται πρόσβαση από την εξωτερική πλευρά του οικήματος ή γίνεται η τοποθέτηση κι από μέσα? Γιατί το ύψος είναι περίπου στα 6-7 μέτρα.
2) Δεν ενδιαφέρομαι να ζεστάνω όλο το σπίτι. Με ενδιαφέρει να ζεσταθεί το σαλόνι περίπου 50 τετραγωνικών, το καθιστικό περίπου 10-12 τετραγωνικών και η κουζίνα μέχρι 15 τετραγωνικά. Η αμφιβολία μου αφορά στην κουζίνα που επικοινωνεί με πόρτα με το σαλόνι και κατά πόσο θα ζεσταθεί με μία σόμπα.
3) Να υποθέσω λοιπόν ότι οι λαμαρίνες στη σόμπα πέλλετ καίνε σαφώς λιγότερο απ'ότι η κλασική μαντεμένια ξυλόσομπα?
4)Σε τι απόσταση από τη σόμπα η παραγόμενη ζέστη γίνεται δυσάρεστη. Ας πούμε στο τζάκι σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου η ζέστη γίνεται ενοχλητική. Στη σόμπα που έχει τζάμι να υποθέσω ότι είναι μικρότερη αυτή η απόσταση?
5)Μπορεί η σόμπα να τοποθετηθεί σε γωνία (δηλαδή η μία πλάγια πλευρά να εφάπτεται σε τοίχο)? Αν όχι μία απόσταση 10-15 πόντων είναι αρκετή?
6) Τέλος, μία ερώτηση για την ποιότητα της ζέστης. Παρότι σόμπα, επειδή μιλάμε για αερόθερμη σόμπα, ζεσταίνεται ο αέρας και πιθανολογώ ότι η ζέστη αυτή δεν μοιάζει με του τζακιού ή της ξυλόσομπας όπου από μπρος έχει ζέστη και η πλάτη είναι παγωμένη. Μοιάζει με τη ζέστη που βγάζει ένα air condition (που προσωπικά δε μου αρέσει). Και όταν σβήσει η σόμπα, παγώνει γρήγορα ο χώρος όπως με το κλιματιστικό?

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Βαγγέλης

chountis kostas είπε...

1)Θελεις πρόσβαση απο εξω σιγουρα.
2)Αν η εξοδος του αερα έχει καλή πρόσβαση προς την πόρτα θα ζεσταθεί όλος ο χώρος χωρίς πρόβλημα.
3) Μονο μπροστά απο την έξοδο του αέρα θα εχεις πρόβλημα να κάτσεις λόγο μεγάλης θερμοτητας του αέρα.
4) Μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλεις η γωνία η κανονικά.
5) Η ζέστη της σόμπας μοιάζει με του κλιματισμού αλλά επειδή ειναι ολη απο σίδερο και ανεβαζει αναγκαστικά καποια θερμοκρασία έχεις περίπου για μια ώρα ακομη ζεστη.
6) Ξέχασα να σου πω οτι όλες αυτές οι σομπες κανονικά και κατά την γνωμη μου απαιτείται υποχρεωτικά UPS. Ο υπολογιστής που τοποθετούμε στην δικιά μας σόμπα περνει ξεχωριστά σύνδεση με UPS και οταν γίνει διακοπη ρεύματος βάζει αυτόματα την σόμπα σε διαδικασία σβησίματος. ομως ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει οτι ακομη 100 ευρώ του παρέχει ασφάλεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Επανέρχομαι σε θέμα που έχει ήδη θιγεί, αλλά δεν έχω καταλάβει. Αν η τοποθέτηση καμινάδας είναι απαραίτητη, γιατί σε όλα τα σχετικά site (που εμπορεύονται σόμπες) λένε οτι "δεν απαιτούν την τοποθέτηση καμινάδας"; Τί ισχύει τελικά;

ευχαριστώ,
α.δ.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα με ενδιαφερι και εμεν η σομπα πελετ εχω ενα θεμα με σπιτι ισογειο 100 τμ με χολ και 2 κρεβατοκαμαρες δεξια αριστερα κουζινα και σαλονι και το χολ στο μεσον θα ζεστανει ολουσ τουσ χορουσ ? η θα ειναι το χολ μπαρουτιο και στα αλ μερι ιποφερτο ? με σομπα εαροθερμη πετρελειου δεν γινοταν τιποτε ...και το μπουρι ειναι 2 μετρα ανοδος ορθη γωνια και μετα αλα 3 μετρα και βγενει στο φοταγωγο στεκει αυτη η ανπτυξη για το πυρι η θα εχω προβλημα / ευχαριστω

chountis kostas είπε...

Φίλε μου καλησπερα.
Να ζεστανεις ολο τον χώρο σωστά δεν μπορείς.
Καλό είναι να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις τη σομπα ετσι που η έξοδος του θερμού αέρα να βλέπει τις πόρτες των δωματίων.
Αλλα παλι για τόσο μεγάλο σπίτι δύσκολο.
Εκτός αν μπορείς να τοποθετήσεις αεραγωγούς.
6944612825.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα καταρχην,ηθελα να σε ρωτησω,επειδη θελω να βαλω σομπα πελλετ αλλα εχω προβλημα με το μπουρι,μπορει αμα κανει μια διαδρομη 2 με 2.5 μετρα πλαγια και μετα να φυγει ευθεια πανω,θα εχω κα ποιο προβλημα?και αμα ναι και δεν εχω αλλη λυση να μην την βαλω?ευχαριστω

chountis kostas είπε...

Καλησπέρα οχι δεν θα έχεις ειδικά εαν το πελλετ που θα καις ειναι καλής ποιότητας και δεν αφήνει υπολείμματα. Εχω βάλει μέχρι 4.80 μήκος και δουλευε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.arte-fireplace.com/site/xpage.asp?sid=150&page= roducts&Pid=20&cat_id=7 θελω να με πεις την γνωμη σου για αυτη την σομπα,την εχουν 2100 χωρις εγκατασταση κτλ.εχεις καμια καλυτερη προταση?το σπιτι μου ειναι 100τ.μ

chountis kostas είπε...

Η σομπα ειναι καλη. Και η τιμη ειναι αυτη που θα επρεπε να εχουν ολες οι σομπες αλλα τα χρηματα ειναι πολα λογο της ασχημης εποχης. Η μονη προταση που εχω ειναι να παρει την δικια μου σομπα. Αλλα ομως προσεξε που θα την τοποθετησεις για να μπορεις να καλυψεις μεγαλο χωρο. Αν αυτο δεν μπορει να γινει ευκολα τοτε να βαλεις σομπα καλοριφερ.

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλα η σομπα καλοριφερ ειναι πολυ ποιο ακριβη,ετσι δεν ειναι?και η καταναλωση του πελλετ θα διπλασιαστη λογικα με 7 σωματα μεσα στο σπιτι

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ είπε...

καλημέρα πήρα μια σόμπα pellet ακόμη δεν μου την έχουν φέρει... περιμένω... απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα με βάση το μοντέλο της αν γνωρίζει κάποιος.... είναι η jolly mec sabbia mod eco 6k ... είναι αερόθερμη 1) χρειάζεται άλλες τρύπες στον τοίχο πέρα από την καμινάδα της; 2) πρέπει οπωσδήποτε να πάρω ups για τις διακοπές; είναι επικίνδυνο αν δεν το πάρω; ευχαριστώ πολύ....

chountis kostas είπε...

Έτσι είναι.
Μπορείς όμως να βάλεις με σχετικά μικρότερο κόστος σόμπα αεροθερμη με κανάλι

chountis kostas είπε...

Χρειάζεται οπωσδήποτε μία τρύπα 50χιλ. για οξυγόνο.
Όσο για ups κανονικά έπρεπε να αγοράζουμε πρώτα αυτό και μετά την σόμπα.
Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος οτι είναι απόλυτος απαραίτητο όχι για την σόμπα αλλά για την υγεία μας όποιος έχει αμφιβολία ας κατεβάσει το γενικό διακόπτη του ρεύματος και τότε θα καταλάβει τι σημαίνει το ups.

Ανώνυμος είπε...

θελω να αγορασω καλο πελλετ για καυση,το schweihofer ειναι καλο?

Μπάμπης είπε...

Επειδη την πατησα με διακοπη ρευματος και το σπιτι γεμισε καπνους θα ηθελα να μαθω τι UPS χρειαζεται? κανουν και τα απλα που εχουμε και στους υπολογιστες ή χρειαζεται κατι ιδιαιτερο??

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χουντή καλημέρα,έχω μια ερώτηση για εσάς,έχω σπίτι μονοκατοικία 100τμ που σημαίνει 50τμκάυω,50τμ πάνω.Σκέφτομαι σόπμα πέλλετ.Τι μου προτείνεται να βάλω σε κw?Και θα ήθελα να μάθω και την τελική τιμή με τα περαστικά.
Ευχαριστώ Παπαβασιλείου Γιώργος.

Ανώνυμος είπε...

Κατατοπιστικότατο το άρθρο σας.Λόγω άσχημων εμπειριών από πέρυσι που δεν χρησιμοποιήσαμε τον καυστήρα πετρελαίου λόγω δυσθεώρητων τιμών (αλλά και το πήραμε πατριωτικά το θέμα να μην τα σκάσουμε τα ευρώ στον κάθε Βαρδινογιάννη που έχει χασούρα και κοιτάζει να βγάλει τα σπασμένα του από εμάς τους καταναλωτές),αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να προμηθευτούμε έναν λέβητα πρός αντικατάσταση του πετρελαίου και να ενωθεί με τα υπάρχοντα σώματα. Βέβαια η τιμή είναι τσουχτερή, αλλά πιστεύω να αξίζει αυτή η επένδυση. Είπατε ότι τα πέλλετ έρχονται σε τσουβαλάκια των 15 κιλών και όσο νά'ναι είναι πρόβλημα.Αγαπητέ μου, εάν είναι να ζεσταθούμε και να μην έχουμε άσχημα κρυολογήματα όπως πέρυσι (συνδυασμοί αερόθερμων,κεροσάν,αιρ κοντίσιον και θερμοπομπών)και ζέστη να μην έχουμε, τότε όχι μόνο 15 κιλά βάρος αλλά 150 θα τα έχω για πρωινό που λένε. Ευχαριστώ για το άρθρο σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα παιδια.. θεκω να βςλω λεβητα πελλετ αυτον τον καιρο .. γνωριζει κανεις να μου πει αν συνδεεται με τους σωληνες του πετρελαιου και αν χρειάζεται να βαλω καινουρια καπνοδοχο;

Ανώνυμος είπε...

Εχει βαλει κανεις λεβητα πελλετ αν ναι ας πει τις εντυπωσεις του..

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΗΣ
Αγόρασα πριν 3 χρόνια σόμπα πέλλετ από τον κο Κώστα Χουντή grstove ευχαριστημένος από την σόμπα αλλά όχι από εκείνο που από τότε για να τον βρω κάνω τάμα στην Μεγαλόχαρη και αν απαντήσει στον τηλέφωνο μου κλείνει ραντεβού για σέρβις και ποτέ δεν έρχεται. Φέτος απευθύνθηκα στο Leroy για να βρω κάποιον να μου κάνει το σέρβις το οποίο είναι απαραίτητο, εκείνον ακόμα τον περιμένω. Πέλλετ αγόρασα από το Leroy το Αυστριακό 290 ο τόνος πολύ καλό.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα το λιτρο δεν συμφερει το aircondition στα καλα κρυα ουτε αυτο.μονο σομπες σπιτι 80 τμ ταρατσα χωρις μονωση με παθυρα αλλουμινιου.μπορει μια σομπα 12 kw να κανει δουλεια σε αυτον τον χωρο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΣΟΜΠΑ PELLET ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ Η ΣΟΜΠΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ PELLET (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ), ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ, ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ-ΕΚΡΗΞΗ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ..ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ Η ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΝΈΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ..ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καθαρίσει καλά την σόμπα και το μπουρί; Όταν λέω να την έχεις καθαρίσει καλά δεν εννοώ μόνο τον χώρο της καύσης φυσικά -πράγμα που πρέπει να γίνεται κάθε 1 ή 2 μέρες- αλλά και το σταχτοδοχείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της. Το δε μπουρί, πρέπει να το βγάλεις και να το καθαρίσεις καλά με μια ειδική βούρτσα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΧΤΟΔΟΧΕΙΑ( ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ). Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ. ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΑ Η ΚΑΠΝΑ ΚΙ Η ΜΙΚΡΟΕΚΡΗΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ..ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ..ΟΛΗ Η ΚΑΠΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΤΟΥς ΤΟΙΧΟΥΣ.. ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.ΑΚΟΜΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..:O

Ανώνυμος είπε...

Kalimera!
EMIS PALI BRIKAME MIA EFKERIA THEORITIKA "ITALIKI GIA 120m2 APO 2500EYRO ME 1000 "AN K TO SPITI MAS EINAI 65m2 THEOROUME OTI K STUN PROTI SKALA NA TIN VAZOYME THA MAS ZESTENEI ARKETA....EIMASTE SXETIKA ANIDEOI GIATI MPEIKAME STO PSAXIMO TIS TELEFTEES 4 MERES...! PWS SOY FENETE H SKEPSIMAS???

Ανώνυμος είπε...

Και εγω εχω το ιδιο προβλημα που περιεγραψε πιο πανω καποιος με την αναφλεξη που προκαλει μια μικροεκρηξη...... την σομπα την εγκατεστησα πριν 5 μερες και χρησιμοποιω και εγω το Αυστριακο Pellet που λενε οτι ειναι απο τα καλυτερα.... Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει...??? Ευχαριστω πολυ παιδια προκαταβολικα.....

Ανώνυμος είπε...

Το ρυθμισα το προβλημα με την αποτομη αναφλεξη και τον θορυβο.... Ηθελε προγραμματισμο η σομπα....

Ανώνυμος είπε...

Εχω σοβαρό πρόβλημα με την σόμπα μου. Είναι τρίτη χρόνια που την.εχω και από πέρσι μου μαύρισε όλους τους τοίχους. Έβαψαν πριν πέντε μήνες αλλά πάλι όταν καθαρίζω τα τζαμιά η λευκή πετσέτα γίνεται μαύρη. Την καθαρίζουμε πολύ συχνά. Βγάζουμε δηλαδή την.πέτρα και βιώνουμε το καπάκι κάτω από το δοχείο.πριν την πάψουμε φέτος ήρθε ένας μάστορας και την.βρήκε μια χαρά. Εγώ νομίζω ότι δηλητιριαζομαστε και πάλι θα πρέπει να βαψω . Έχετε κάποια ιδέα του τι μπορεί να φταίει;

Ανώνυμος είπε...

Να σε ροτισω επειδη ειμαι στο ψαξιμο γιασομπα πελλετ κ εγω εχω μια απορια επειδη το εξωτερικο μπουρι θα το βγαλω σε μπαλκονι κ απο πανω περιπου στα 3μετρα ειναι αλλος οροφος με μπαλκονι θα αφυνει καυσαερια κ μαυριλες του τυπου οπωσ εχουν οι ξυλοσομπες η δεν υπαρχει τετοιο θεμα με τις σομπες πελλετ..?? ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Η δικιά μου σόμπα είναι αποδοτική αλλά ακούγεται παρά πολύ το βεντιλατερ, σε σημείο πού δεν ακούγεται ούτε ή τηλεόραση δίπλα της. Στη σκάλα 1 κάπως προφέρεται στις άλλες ως το 5 κάνει πολύ θόρυβο είναι πολύ χειρότερη από έναν πολύ δυνατό απορροφητηρα. Είναι φυσιολογικό αυτό? Σας παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει ας βοηθήσει

sofiasahanidou είπε...

Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω..αποδοτικη μεν..το κοστος ειναι αναλογο με τη ζεστη που θελεις και τις κλιματικες συνθηκες αλλα ο θορυβος δεν παλευετε .μια απαντηση παρακαλω

sofiasahanidou είπε...

Το ιδιο προβλημα εχω κι εγω..αποδοτικη μεν..το κοστος ειναι αναλογο με τη ζεστη που θελεις και τις κλιματικες συνθηκες αλλα ο θορυβος δεν παλευετε .μια απαντηση παρακαλω

panagiotis είπε...

τι προελευσης ειναι η σομπα?

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Η σόμπα είναι ιταλική. 2200Ε 16kw

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Η σόμπα είναι ιταλική. 2200Ε 16kw

Κέλλυ είπε...

καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω μετά τα τόσα χρόνια χρήσης είστε ευχαριστημένοι, όντως αξίζει περισσότερο από την ξυλόσομπα?
Επίσης επιτρέπεται σε χώρους υπνοδωματίων?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.. εχω μια σομπα πελετ veneta sthue marmolada και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.. μετα απο μια μιαμιση ωρα περιπου λειτουργιας αρχιζει και στοιβαζει το πελλετ σιγα σιγα και δεν προλαβαινει να το καψει. Τι νομιζετε οτι φταιει;

Perez Hall είπε...

Καλή μέρα
Ιδιωτικό δάνειο εμπιστοσύνης, δίνουμε δάνεια χωρίς να ξέρουμε να αισθάνεστε με την αμοιβή, το δάνειό σας θα σας δώσει σε χαμηλό επιτόκιο 0f 1,5%. Το ιδιωτικό δάνειο Trust είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας. Παρέχουμε μια ποικιλία δανείων. στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα σήμερα {privatetrustloan@yahoo.com}

ΝΙΚΟΛΑΣ είπε...

καλησπερα

εχω σομπα πελλετ εδω και 4 χρονια, εφετος μαυριζει γρηγορα ο θαλαμος καυσης ,τι να φταιει?

μηπως επειδη αλλαξα μαρκα πελλετ??? πηρα πελλετ απο ελατο απο μικρο εργοστασιο της ηπειρου.

τι λεει η μεγαλη αυξηση της μαυριλας??? αν καποιος ξερει......

1000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΝΙΚΟΛΑΣ

Χρυσόστομος Γελαγώτης είπε...

Επιβαλεται το εξωτερικο μπουρι στις σομπες πελετ? Εβαλα μια στο σπιτι μου πριν δυο μερες και βγαζει πολυ καπνο εξω