Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

The Wedding Series part 3: Οι κακοί επαγγελματίες.

Η αλήθεια είναι πως, όταν ξεκινούσαμε τις προετοιμασίες του επικείμενου γάμου μας, καταλάβαμε από νωρίς πως τα χρήματα που θα ξοδεύαμε θα ήταν αρκετά, όσο κι αν προσπαθούσαμε να κόψουμε από παντού. Δεδομένου του μεγάλου ποσού λοιπόν, θα περιμέναμε ότι οι επαγγελματίες με τους οποίους θα συζητούσαμε, θα μας συμπεριφερόντουσαν ανάλογα. Για κάποιους μπορώ να πω ότι αυτό έγινε και με το παραπάνω. Για κάποιους άλλους όμως, όχι. Φαίνεται ότι ο κακός επαγγελματίας είναι φαινόμενο που δεν υπάρχει μόνο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα που διακινεί λιγότερα χρήματα, αλλά είναι ίδιον μερικών ανθρώπων.

Παράδειγμα νο.1: Ο μαλάκας φωτογράφος.
Σε μια από τις συζητήσεις που είχαμε με διάφορους φωτογράφους, πέσαμε και πάνω σε κάποιον, με τον οποίο είναι η αλήθεια πως, δεν νιώσαμε και ιδιαίτερη χημεία από την αρχή. Το clue της υπόθεσης είναι πως, αφού ο φωτογράφος -εν αγνοία του, είναι η αλήθεια- στην ουσία έθαψε κανονικά με το φτυάρι το στυλ της φωτογράφησης που θέλουμε εμείς να κάνουμε, ήθελε 4-5 μέρες για να σκεφτεί τί προσφορά θα μας έκανε. Τελικά μας πήρε τηλέφωνο μετά από 2 εβδομάδες (!), για να μας δώσει μια προσφορά που κόστιζε 50% παραπάνω από αυτό που είχαμε κατά νου και θα μας έμενε στα χέρια φωτογραφικό υλικό 70% λιγότερο!!! Το ακόμη πιο άσχημο της υπόθεσης, είναι ότι καταλάβαμε πως αυτή η προσφορά έγινε γιατί ο άνθρωπος δεν ήθελε να μας αναλάβει γιατί δεν ταιριάζαμε με τα... αισθητικά του standards!!!

Παράδειγμα νο.2: Η μαλάκω ράφτρα νυφικών.
Διερευνώντας το ενδεχόμενο η Λίνα να ράψει νυφικό, μπας και μας βγει φτηνότερα, βρήκαμε το τηλέφωνο μιας μοδίστρας που φτιάχνει νυφικά, η έδρα της οποίας είναι στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή, μακριά από την πόλη στην οποία διαμένουμε. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε ραντεβού μαζί της, για να συζητήσουμε. Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη, απέφευγε να μας κλείσει ραντεβού (!), αν και εμείς θέλαμε να το κανονίσουμε για αρκετά μετά, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν λίγο δύσκολο να ήταν κλεισμένη. Δεν σήκωνε τηλέφωνα, δεν απαντούσε σε emails, και γενικά είχε μια συμπεριφορά που θα είχε ένας άνθρωπος που μας χρωστάει λεφτά και όχι που θέλουμε να συζητήσουμε μαζί του για να πάρει λεφτά...!!! Αν δεν είσαι συνεπής εσύ πρώτα ρε άνθρωπε, πως περιμένεις από τον πελάτη να σε εμπιστευθεί, μου λες;

Παράδειγμα νο.3: Η μαλάκω ιδιοκτήτρια οίκου νυφικών.
Λίγες μέρες μετά το πρώτο κρούσμα, η Λίνα είπε να περάσει από έναν οίκο νυφικών για να δοκιμάσει. Εν ολίγοις, όταν η ιδιοκτήτρια άκουσε ότι ο γάμος θα γίνει σε κανένα δεκάμηνο από την στιγμή που έγινε αυτό το σκηνικό, δεν ξέρω γιατί, δεν ήθελε να κλείσει το ραντεβού...!!! Με μαλακίες τύπου "ακόμη είναι νωρίς", "τι θέλεις και το ψάχνεις από τώρα, έλα αργότερα", ανάγκασε την Λίνα να της πει "ε να μην σας πιέζω κιόλας", χάνοντας οριστικά την ευκαιρία της. Εμ βέβαια, πρέπει όλες οι νύφες να πάνε τελευταία στιγμή στους οίκους νυφικών, και υπό την πίεση του χρόνου να μην προλάβουν να δουν πολλούς, για να κλείσουν σε όποια καργιόλα τους πιπιλίσει τα αυτιά, έτσι; Ρούφα τώρα ηλίθια.

Παράδειγμα νο.4: Ο βλαμμένος τυπογράφος.
ΟΚ, αυτό δεν έτυχε σε μας, μιας και είναι πολύ νωρίς για να τυπώσουμε προσκλητήρια, αλλά στους κουμπάρους μας, που τους παντρέψαμε τον περασμένο Ιούνιο. Έκαναν που έκαναν οι κουμπάροι μας τις προετοιμασίες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έπρεπε να συναντηθούν οι δρόμοι τους και με τον βλαμμένο τυπογράφο για να τους αγχώσει περισσότερο. Ο τύπος λοιπόν, όχι απλώς άργησε μια φορά την προθεσμία παράδοσης των προσκλητηρίων (που, όταν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, μπορεί να αποβεί πολύ ψυχοφθόρο), όχι απλώς έγραψε λάθος τον αριθμό λογαριασμού της τράπεζας όταν τα έδωσε (μαζί με άλλα τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη, όπως "λίσταιστα γάμου", αλλά και στην δεύτερη εκτύπωση παρέλειψε να γράψει το κέντρο διασκέδασης (που στο πρώτο προσκλητήριο το είχε γράψει)!!! Μιλάμε για τρελό μαλάκα!!!

Παράδειγμα νο.5: Ο δεύτερος βλαμμένος τυπογράφος.
Για τον δικό μας γάμο όμως, η αλήθεια είναι ότι προλάβαμε να έρθουμε και εμείς σε επαφή με έναν τυπογράφο. Βλέπετε, είχαμε μια πρωτότυπη ιδέα για το προσκλητήριο μας, και εκπλαγήκαμε όταν είδαμε αυτήν την ιδέα ελαφρώς παραλλαγμένη σε κάποια δείγματα στο internet. Έτσι, αποφασίσαμε να στείλουμε μερικά emails στον τυπογράφο για να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να κάνουμε μερικές αλλαγές στο δείγμα του. Η συζήτηση που ακολούθησε δεν έβγαζε νόημα, και έτσι, αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε στο χέρι το προσκλητήριο για να του το στείλουμε, έτσι ώστε να του δώσουμε να καταλάβει ακριβώς τι εννοούμε. Και ο κάφρος τι νομίζετε ότι έκανε;;; Δεν μας απάντησε ποτέ (!), προφανώς επειδή βαρέθηκε να μιλάει μαζί μας και από πάνω ανέβασε το δικό μας προσκλητήριο στα δείγματά του (!!!) προς πώληση!!! Εννοείται ότι του τα ψάλαμε και το κατέβασε, όπως εννοείται με αυτόν δουλειά δεν πρόκειται να κάνουμε.

Παράδειγμα νο.6: Η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που έχει αίθουσα δεξιώσεων.
Έχεις ξενοδοχείο με αίθουσα δεξιώσεων. Ένας γάμος για σένα λοιπόν, δεν σημαίνει μόνο έσοδα από το γλέντι, αλλά και από τα δωμάτια που σίγουρα θα χρειαστούν κάποιοι καλεσμένοι. Συνεννοείσαι τηλεφωνικά με το ζευγάρι για να συναντηθείτε. Και τι κάνεις; Αργείς στο ραντεβού σου μισή ώρα (δεν μπορώ, έχω θέμα με την γαμημένη την συνέπεια!!!), και όταν έρχεσαι, μπαίνεις στο γραφείο σου και φωνάζεις στον σεκιουριτά να μας πει να μπούμε μέσα, αντί να σύρεις τον κώλο σου να μας καλησπερίσεις και να μας βάλεις στο γραφείο σου;!;!;!; Hello, ξέρεις, υπάρχει κάτι που το λένε "ευγένεια"!!!

Παράδειγμα νο.7: Οι περισσότεροι.
Ένα άλλο δείγμα κάκιστου επαγγελματισμού, ακόμη και από αυτούς που κατά τα άλλα ήταν ευγενέστατοι, τυπικότατοι και εξυπηρετικότατοι, είναι ο τρόπος ανακοίνωσης της τιμής. Ρε παιδιά, εσείς όταν πάτε σε ένα μαγαζί για να πάρετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, και ρωτάτε για την τιμή, δεν περιμένετε η τιμή που θα σας πει ο μαγαζάτορας να είναι η τιμή που θα πληρώσετε; Ε εσείς τότε γιατί σκατά λέτε τιμές χωρίς ΦΠΑ, και μας αναγκάζετε να βγάζουμε κομπιουτεράκια για να υπολογίσουμε την πραγματική τιμή; Και όχι μόνο αυτό, πολλοί από σας δεν μας είπατε καν ότι οι τιμές που μας είπατε είναι χωρίς ΦΠΑ αλλά έπρεπε να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας!!!

Παράδειγμα νο.8: Αυτοί που έχουν σκατά site στο internet.
Είσαι επαγγελματίας και μάλιστα νέος. Έχεις επαφή με τις νέες τεχνολογίες, και μάλιστα όχι απλώς αυτό, αλλά χειρίζεσαι όλα τα προϊόντα της Apple στα δάχτυλα. Στηρίζεις την δουλειά σου στην προβολή μέσω internet και αποφασίζεις να φτιάξεις site. Ε τότε ρε γαμώτο, φρόντισέ το το γαμημένο το site, έτσι όπως είναι, δυσφήμιση σου κάνει, όχι διαφήμιση! Πως δηλαδή;

Βάλε σημεία στίξης, μην μου τα γράφεις όλα μέσα σε μια πρόταση. Κι αν δεν μπορείς, ρώτα κανέναν άνθρωπο γαμώτο.

Μην κάνεις τόσο βαριά site που να έχουν δύσκολη πλοήγηση!!!

Μην χρησιμοποιείς αποκλειστικά δωρεάν πλατφόρμες τύπου blogspot ή wordpress, δείχνει φτήνια!!!

Παράδειγμα νο.9: Αυτοί που άλλα σου πουλάνε και άλλα σου δίνουν.
ΟΚ, αυτό δεν μας έτυχε, αλλά ακούσαμε πως, σε ορισμένα φημισμένα γραφεία φωτογράφων γάμου, στα οποία πας γιατί ξέρεις ότι υπάρχει ο τοπ φωτογράφος (ας τον πούμε "Γαμάουα") που τον γουστάρεις τρελά και πας μόνο για αυτόν, την τελευταία στιγμή πριν τον γάμο (για να μην σου πω και την ίδια μέρα), ο "Γαμάουα" παθαίνει κάτι και στέλνει στην θέση του έναν "επιλεγμένο συνεργάτη", στην ίδια τιμή φυσικά. Όλως τυχαίως, ο "Γαμάουα" βρίσκεται σε κάποιον άλλο γάμο, γιατί έχει κλείσει 2 (ή 5, ή 10) γάμους την ίδια μέρα! Είπατε τίποτα;

Αυτά για την ώρα :) Πολύ θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σας εμπειρίες από κακούς επαγγελματίες που ασχολούνται με τον γάμο, μπας και αποφύγω καμιά κακοτοπιά :)

Τα λέμε στα σχόλια.

12 σχολίασαν...:

mahler76 είπε...

δόξα το Θεό δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα γάμος και στον αδελφό μου έχω ξεκαθαρίσει πως θα το κάνει με την μάνα του και όχι μαζί μου, αλλά γενικά σε ποιον τομέα έχεις βρεί επαγγελματίες Έλληνες επιχειρηματίες? Πραγματικά δεν υπάρχουν χειρότεροι.

ria είπε...

νυφικό. πάω κατευθείαν στον οίκο που είδα σε ένα περιοδικό και ζητώ συγκεκριμενο κομμάτι που το είδα επίσης στο τεύχος αυτό. δυστυχώς το φοράει άλλη νύφη μου λένε. πότε να έρθω να το δοκιμάσω; λέω. σε δεκαπέντε μέρες θα είναι εδώ. φεύγω και επιστρέφω σε δεκαπέντε με΄ρες αφού έχω επισκεφτεί όλα τα νυφικάδικα της αθήνας και έχω δοκιμάσει και καμιά διακοσαριά νυφικά.
ζητώ το νυφικό που είχα δει αρχικά. το φέρνουν, μιλάει επάνω μου, πόσο το έχετε; ρωτάω. μου λέει μια εξωφρενική τιμή. γιατί ρε κορίτσια είναι τόσο ακριβό; είναι πρωτοφόρετο. τι πρωτοφόρετο ρε; αφού πριν δυο βδομάδες το είχατε σε άλλη νύφη! αααααα, εσείς είσασταν; το κλείνω τώρα και δίνω το ένα δέκατο ακριβώς της τιμής που ζήτησαν. ρωτούν τη μαντάμα και συμφωνούν. ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου που δεν πρότεινα λιγότερα χρήματα.

φωτογράφος. εκπληκτικός δε λέω. περνάει ένας μήνας απο το γάμο, φωτογραφίες μου φέρνει ότι έχει τραβήξει σε διάσταση 15 επί 20 και μου λέει ποιες θέλω να διαλέξω. διαλέγω μόνον εκατό γιατί πήγαινε φωτό και χιλιάρικο. επιλέγω από δώδεκα φιλμ τριανταεξάρια μόνο εκατό φωτό. πληρώνω την κατοστάρα. πάει ο μπαμπάς μου στο φωτογράφο μετά από δυο μέρες που έχω πληρώσει. τι θα κάνεις τις φωτογραφίες που είδε η ρία και διάλεξε; θα τις έχω για πρόχειρο χαρτί, λέει ο φωτογράφος. σου δίνω εκατό χιλιάδες, μου τις δίνεις;;;
και τις πήρε. όλες. δώδεκα φιλμ τριανταεξάρια! εκατό χιλιάδες όλες μαζί. και εγώ είχα μόνο εκατό φωτό και πλήρωσα τα ίδια λεφτά...

κέντρο. ωραία μουσική, ωραίο φαγητό, ευάερο ευήλιο ευρύχωρο. στο τραπέζι που το ζευγάρι θα έκοβε την τούρτα, είχαν βάλει ένα καρό τραπεζομάντηλο από την ανάποδη. δεν είχαν ενα λευκό τραπεζομάντιλο!

Ανώνυμος είπε...

τι εννοείς δεν ταιριάζατε με τα αισθητικά του στάνταρ; εμφανισιακά;

Πιγκουίνος είπε...

Γι'αυτό λένε ότι είναι μεγάλη απόφαση ο γάμος!

:)

Sunshine είπε...

Χώρος δεξίωσης: Εμείς παντρευόμστα τον Αυγουστο σε νησί και αρχίσαμε τις προετοιμασίες ένα χρόνο πιο πριν καθώς δεν μένουμε Ελλάδα και αυτό μας δυσκολεύει στο ψάξημο. Αρχικά ψάχναμε για κτήμα στην Θεσσαλονίκη (τιμές γύρω στα 23-28/άτομο, με απεριόριστο αλκοόλ, στολισμό, τούρτα, dj, welcome drinks κτλ). Τελικά όμως είπαμε να το κάνουμε σε νησή, μιας και για καλοκαιράκι μας ταίριαζε καλύτερα. Είχαμε κ στο μυαλό μας ότι λόγω επαρχίας θα είναι και πιο οικονομικά. Πέσαμε έξω προφανώς! Καταρχήν υπάρχουν λίγοι χώροι δεξιώσεων, νωμίζουν ότι μπορούν να σε μαδήσουν άφοβα! Και στους δύο χώρους που ρωτήσαμε οι τιμές ήταν γύρω στα 26/άτομο ΜΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ! Αρχικά κανένας δεν δεχόταν απεριόριστη κατανάλωση στο αλκοόλ και έπρεπε να τους πιέσουμε πολύ για να μας πουν περίπου συν 7/άτομο! Εννοείτε ότι επιδόρπια και welcome drinks είναι έξτρα ενώ με στολισμό και dj δεν ασχολούνται καν. Ααα, για να τους βρούμε η πεθερά μου τους πήρε εκατό τηλέφωνα και ο ένας μας έστησε και μισή ώρα στο ραντεβού!

Ανθοπώλης: Βασικά στολισμό θα κάνουμε μόνοι μας αλλά είπαμε να περάσουμε από έναν που είναι υποτίθεται καλλητέχνης για να ρωτήσουμε τιμές και να πάρουμε καμια ιδέα. Αφού άκουσε πού θα γίνει ο γάμος κ η δεξίωση κ του άρεσε ήταν πολύ πρόθημος κ είπε να ξαναπεράσουμε την επόμενη με μια φωτογραφία του νυφικού ώστε να σκεφτει για ανθοδέσμη. Περάσαμε 5 φορές την επόμενη και δεν εμφανίστηκε καθόλου!

Φωτογράφος: Οκ ρε φίλε, δέχομαι ότι είσαι κορυφαίος αλλά μη μου λες 100 φορές ότι έχεις βγεί πρώτος σε διαγονισμό και ότι είσαι artist! Ασέ που αρχικά δεν ήθελε να μας δώσει το αρχείο με τις φωτογραφίες και χρειαστηκε να προσθέσουμε 200ευρώ στην προσφορά του ώστε να δεχτεί!

Νυφικό: Αφού είστε βόρεια Ελλάδα, θα πρότεινα να πάτε μια βόλτα από Σόφια. Εγώ πήρα από κει designer φόρεμα σε μισή τιμή σε σχέση με το Amsterdam. Αν θες στοιχεία στείλε μου μηνυμα.

Αυτά με τους κακούς επαγγελματίες! Ελπίζω από δω και πέρα να έχουμε μόνο καλούς!

Crazy Tourists είπε...

Χμμμ!! Εμείς δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να ψάχνουμε συστηματικά, οπότε δεν έχουμε αντιμετωπίσει περίεργες συμπεριφορές! Πάντως αυτό με τους οίκους νυφικών πρέπει να γίνεται συστηματικά, να μη σου κλείνουν ραντεβού με τη δικαιολογία ότι είναι νωρίς!
Εμένα αυτό που με "αγχώνει" περισσότερο είναι το θέμα του φωτογράφου και ανθοστολισμού...

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Αυτός ο φωτογράφος τι πρόβλημα είχε;

Koueen είπε...

Αυτό με το φωτογράφο το έπαθε η κολλητή μου με dj. Στην αρχή του πάρτυ της άφησε πίσω το μικρό που του έστησε τα μηχανήματα (και πήγε σε άλλο γάμο), ο οποίος φυσικά δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή του. Και φυσικά όλο το βράδυ το ζευγάρι τον είχε από κοντά για να του λέει τραγούδια να βάζει! Τραγικό..

zouri1 είπε...

θεωρω οτι ολα οσα εχεις γραψει για την προετοιμασια του γαμου σας,πρεπει να δημοσιευθουν σε περιοδικα για τον γαμο.Αν οχι,καντο εσυ και να το μοιρασεις στους ανυπαντρους καλεσμενςους.Σιγουρα θα σε ευγνωμονουν

Ανώνυμος είπε...

Κάποια από τα highlights:

ιδιοκτήτρια οικου νυφικών: το μπούστο του νυφικού μόνο του έκανε διπλή τιμή από ολόκληρο το νυφικό γιατί της χάλαγα το σετ!!! με την ίδια φούστα με είχε βάλει κι είχα δοκιμάσει 10 μπούστα!!!

υπεύθυνη αίθουσας σε μεγάλο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας: "σας παρακαλώ να μου απαντησετε όσο πιο σύντομα μπορείτε γιατί σας βάζω σε λίστα αναμονής μου την ζητάνε πολλοί για την ίδια ημερομηνία" - 3 μήνες μετά έπαιρνε τηλέφωνο μέρα παρά μέρα για να μου πει ότι η αίθουσα ήταν διαθέσιμη αν την ήθελα!!!

ιδιοκτήτης αίθουσας δεξιώσεων: έδωσε τα στοιχεία μου σε catering, χωρίς εννοείται να έχω προβεί σε συνεννόηση μαζί του ότι θα κλείσω την αίθουσα, που με έπαιρνε κάθε εβδομάδα τηλέφωνο και μου έλεγε " είμαστε από το Χ Catering που κανονίσαμε να κάνουμε το γάμο σας μαζί"!!!

Τελικά τόσο για το νυφικό όσο και για την αίθουσα πήγαμε σε μέρη που κανείς δεν πίστευε ότι θα βρει τέτοιου είδους ποιότητα κι εξυπηρέτηση και που από την αρχή μας τα είπαν όλα απλά και ξεκάθαρα ακούγοντας τι θέλαμε εμείς κι όχι αυτοί!

foreverfreak είπε...

Μηπως να το ξανασκεφτεις και να παντρευτεις σε ενα ξωκλησι εσυ, η Λινα και οι πολλοι δικοι σας ανθρωποι?? Ετσι, και τα μισα θα πληρωσετε και θα γλιτωσεις τα ζαναξ...

Οπως και να 'χει, καλα στεφανα παιδια!!

KitsosMitsos είπε...

Τρελή βιομηχανία και καρτέλ και οι γάμοι.
Για φωτογράφο, σε γάμο φίλων που ήμουν πρόσφατα είχαν επιστρατεύσει δύο φίλους και μαζί με τις φωτογραφίες που βγάζαμε οι υπόλοιποι, το σκηνικό στήθηκε μια χαρά. Άσε που πόσες φορές θα δεις τις φωτογραφίες του γάμου και το βίντεο;

toxalkis είπε...

Γαμος του 1999.Περιοχη Μεσσηνια.
Κλεινουμε κεντρο, για το γλεντι μετα το γαμο, για 250 ατομα.
Η συμφωνια εχει ως εξης:
Πρωτο πιατο:Διαφορα ατομικα μεζεδακια τυπου τυροπιτακι,κεφτεδα,σπανακοπιτακι,...κτλ
Κυριως πιατο:Μπριζολα με πατατες τηγανιτες και ρυζι ή Μοσχαρι με πατατες φουρνου και ρυζι επι επιλογη
Ενδιαμεσα:Διαφορες σαλατες,τυρια,τζατζικι,γουρνοπουλα.
Αναψυκτικα/κρασι:Απεριοριστα.Ο καλεσμενος πινει ανετα οτι και οσο θελει.

Τελικα αποτελεσματα:
1)Δεν υπηρχαν αρκετες καρεκλες και τραπεζια για ολα τα ατομα.Ουτε καν αρκετα μαχαιροπιρουνα!Εγω,ως η αδερφη της νυφης,αναγκάστηκα να καθησω "κρυμενη" σε μια γωνια ενος "ξεχασμενου" τραπεζιου,χρησιμοποιωντας τα χερια μου στην θεση των μαχαιροπιρουνων

2)Ατομικο μεζεδακι δεν υπηρξε ποτε.Υπηρξε ενα πιατο με διαφορους μεζεδες (καθε πιατο ειχε διαφορετικα μεζεδακια)ανα 5 ατομα!Ευτηχως το κυριως πιατο,ηταν αρκετο για ολους!

3)Αναψυκτικα και κρασια δεν σερβιριστηκαν ποτε σε κανενα τραπεζι.Επρεπε να ζηταει ο καθε καλεσμενος τι επιθυμει να πιει,για να φανει "κατι υγρο" στο τραπεζι.Στο τελος μας χρωσαν 300 ευρω εξτρα για αυτα τα "υγρα"!

4)Χωρις να ζητησουν την αδεια μας και κυριως χωρις να μας ενημερωσουν στην ιδια αιθουσα, την ιδια στιγμη,υπηρχαν και 100 ατομα απο βαφτιση.

5)Στο τελος της βραδιας,οταν πηγαν οι γονεις μου και τα συμπεθερια να πληρωσουν τον λογαριασμο,η μανα μου διαμαρτυρηθηκε εντονα για την απουσια φαγητου,τραπεζιων,ποτων...αλλα και για την ταυτοχρονη χρηση της αιθουσας και απο εμας και απο τους καλεσμενους της βαφτισης.Η απαντηση του "επαγγελματια" ιδιοκτητη του κεντρου ηταν πραγματικα υπεροχη
"Μας ειπατε 250 ατομα,αλλα δεν το πιστευαμε οτι οντως θα ερθουν τοσα ατομα.Οσο αφορα την βαφτιση,τι?Να αφηναμε το μικρο αβαφτιστο?Να δειτε κυρια που,στα αλλα 3 ανυπαντρα παιδια σας εδω θα ξαναρθετε για το γλεντι!!!!"
Τα χρονια περασαν...μεγαλωσαμε και εμεις τα υπολοιπα αδερφακια.Παντρευτηκαμε....αλλα εκει δεν ξαναπατησαμε!!!!!!!!!!!!!!!!