Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Η κακομοίρα η κότα, αβγό δεν κάνει.

Η κακομοιριά είναι ένα στοιχείο δεν εκτιμάω στους ανθρώπους που είναι γύρω μου. Βέβαια, δεν εκτιμάω ιδιαίτερα και την υπερβολική περηφάνια, για την οποία θεωρώ ότι μπορεί να σε οδηγήσει σε παράλογες επιλογές. Αλλά η κακομοιριά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αντέξω ρε παιδάκι μου.

Μπορείς να είσαι για πολλούς λόγους κακομοίρης. Ο πιο πρόσφατος που παρουσιάστηκε μπροστά μου ήταν -μέσες άκρες, για να μην το αναλύσω και πολύ, δεν είναι αυτό το θέμα μας- η απουσία κάποιας σοβαρής σχέσης από την ζωή κάποιου. Όχι, δεν μιλάω για την αγαμία, για την οποία πιστεύω ότι πρόκειται για ψυχολογικό τραύμα, αλλά για την κακομοιριά.

Μπορείς λοιπόν να ρίξεις την ευθύνη για το "κακό" που σου συμβαίνει σε πάρα πολλούς λόγους. Θα μπορούσες να πεις πως θεωρείς ότι είσαι ένα μπάζο και μισό (στο ανεβασμένο επίπεδο κακομοιριάς αυτό το κάνεις δημοσίως, για να ακούσεις τους υπόλοιπους να σου λένε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα), θα μπορούσες να πεις ότι έχεις τον μαλακομαγνήτη (αυτή η εφεύρεση παρεμπιπτόντως, τι ωραίο άλλοθι που έχει δώσει σε ένα σωρό ανθρώπους), ή θα μπορούσες να πεις ότι όλοι του αντίθετου φύλου είναι μαλάκες/πουτάνες.

Θα μπορούσες όμως να αναγνωρίσεις και ίσως το μόνο που είναι αλήθεια, ότι δηλαδή έχεις μπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο που το αίτιο και το αποτέλεσμα είναι όπως το αβγό και η κότα: Είσαι όντως μπάζο και δεν έχεις γκόμενο ή δεν έχεις γκόμενο επειδή έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση (και αυτό βγαίνει);

Τείνω να πιστέψω ότι στο 95% των περιπτώσεων συμβαίνει το τελευταίο. Και πριν βιαστείς να μου πεις ότι ανήκεις στην σκοτεινή εξαίρεση του 5%, να σου πω πως σε αυτό το ποσοστό δικαιολογώ αρκετά ξεχωριστές περιπτώσεις.

Και πριν βιαστείς να πεις ότι λέω μαλακίες, να σου πω ότι έχω βρεθεί στην θέση σου, έχοντας στο κεφάλι πολλά περισσότερα προβλήματα, εκτός της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Σήμερα λοιπόν που κάθομαι και κοιτάω προς τα πίσω εκείνη την εποχή, δεν δικαιολογώ στον εαυτό μου αυτό το 5%, ξέρω ότι ήταν θέμα αυτοεκτίμησης.

Είναι τοσο απλό. Δεν έχει σημασία αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα. Απλά παίρνεις το γαμημένο το αβγό και το τρως.

3 σχόλια:

 1. Δεν παίζει δηλαδή να μη θες να κάνεις εκπτώσεις στις επιλογές σου;

  Ουτε εμενα μου αρέσει να μιζεριαζει κανεις επειδή δεν και δεν και δεν...αλλά υπάρχουν χιλιάδες λογοι για να μην συνάπτει κανείς σχέσεις με τοση ευκολία!

  Ρε τη καημένη τη κότα...

  φιλια πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αν είναι επιλογή του άλλου, τότε δεν γκρινιάζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έτσι ακριβώς, σουλουπώνεις την αυτοεκτίμησή σου και φτιάχνεις ομελέτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή